Claes Iversen wint Fur Innovation Award 2010

26/01/2010 07:51

Mediawaves

Modeontwerper Claes Iversen heeft vandaag de Fur Innovation Award 2010 gewonnen. De prijs bestaat uit 10.000 Euro te besteden aan bont. 20 Andere ontwerpers streden om een aanmoedingingsprijs, een masterclass aan het prestigieuze Saga International Design Center. De prijs ging naar twee winnaars: Maikel Bongaerts en Denise Esser.

Ruim driehonderd gasten zorgde voor een bomvolle zaal met mode VIP's, BN'esr en politici.

De show was een initiatief van het Furlab, het bont innovatie centrum van Nederland.

'Ik ben hartstikke blij met deze prijs' aldus een verheugde Claes Iversen. 'Ik beschouw bont als een onmisbare bouwsteen van de mode. Traditionele technieken waren mijn inspiratie voor het ontwikkelen van nieuwe innovatieve texturen en vormen'.

De show werd geopend door CDA Tweede Kamelid Ger Koopmans. 'Nederland heeft toptalent als het gaat om design maar ook onze nertsenhouders zijn de top van de wereld als het gaat om dierenwelzijn. Bij deze show is het stampvol met driehonderd gasten, vooral ook jonge mensen voor de toekomst. Buiten staan een paar demonstranten. Beter kan de opkomende trend van bont niet worden verbeeld'.

Juryvoorzitter en talentscout Carlo Wijnands roemde het hoge niveau van alle drie de collecties. 'Alle drie voldeden ze aan de criteria, vernieuwing in bontechniek en silhouet. Claes Iversen stak er bovenuit en verdiende daarmee de prijs'.

'Dit was een prachtig statement van 23 ontwerpers voor bont als een duurzaam materiaal in de toekomst', aldus Ron Haarman, woordvoeder van Furlab en het Nederlands Bont Instituut. 'Bovendien een steun in de richting van de Nederlandse nertsenhouders. De ontwerpers werkten volop met Nederlandse nerts omdat de welzijnsomstandigheden in ons land de beste van de wereld zijn.





http://www.mediawaves.nl