Persbericht

Cisco, NetApp en VMware leveren gezamenlijke oplossingen voor dynamische datacenters

~ Nieuwe, veilige multi-tenancy architectuur verbetert de beveiliging van data binnen gevirtualiseerde en cloud-omgevingen ~

Schiphol-Rijk, 26 januari 2010 - Cisco, NetApp (NASDAQ: NTAP) en VMware (NYSE: VMW) breiden hun samenwerking uit. Ze brengen gezamenlijke oplossingen en nieuwe architecturen uit die klanten helpen om hun gevirtualiseerde datacenters efficiënter, dynamischer en veiliger te maken. De drie organisaties introduceren een end-to-end, veilige multi-tenancy architectuur. Deze zorgt voor een betere beveiliging in cloud-omgevingen door de IT-recources en -applicaties te isoleren van verschillende klanten, business units of afdelingen die een gezamenlijke IT-infrastructuur delen. Als onderdeel van hun samenwerking bieden Cisco, NetApp en VMware ook een gezamenlijke ondersteuning voor deze vooraf geteste en gevalideerde architecturen. Dit helpt klanten om snel een unified gevirtualiseerde infrastructuur te bouwen.

"Dit initiatief biedt voor zowel Cisco, NetApp als VMware veel mogelijkheden om echte veranderingen door te voeren in het datacenter", zegt Tom Georgens, president en CEO van NetApp. "We hebben alledrie dezelfde ideeën over het concept voor een dynamisch datacenter. Dit dynamische datacenter zal de basis vormen voor cloud computing , waarmee bedrijven, integrators en dienstverleners in staat worden gesteld om IT-as-a-Service (ITaaS) te leveren. In dit scenario wordt IT een dynamisch middel dat efficiënter is en zich beter kan aanpassen aan veranderende behoeftes van het bedrijfsleven. Het nieuwe IT-tijdperk heeft strenge infrastructuureisen waaraan onze bedrijven nu samen tegemoet kunnen komen."

"Virtualisatie van netwerk-, server- en opslaginfrastructuur zorgt voor een radicale hervorming van de huidige datacenters", zegt Paul Maritz, president en CEO van VMware. "Het dynamische datacenter, gebouwd met VMware vSphere, vormt samen met de Cisco- en NetApp-technologieën de basis voor zowel private als publieke cloud-omgevingen. Bovendien biedt het de mogelijkheid om data en applicaties tussen deze omgevingen te verplaatsen. Een gedeelde virtuele infrastructuur vereist dat de IT-middelen voor verschillende afnemers geïsoleerd worden, terwijl aan de beloofde service levels wordt voldaan. We hebben onze technologie niet alleen met die van Cisco en NetApp geïntegreerd om de datacenter transitie te versnellen, maar ook om een uitstekende klantervaring te realiseren."

"Een unified architectuurbenadering is belangrijker dan ooit tevoren", zegt Tony Bates, senior vice president en general manager, Enterprise, Commercial en Small Business bij Cisco. "Onze gedeelde visie met NetApp en VMware richt zich op het leveren van een uniforme architectuur aan klanten voor het bouwen en ontwerpen van een compleet gevirtualiseerd datacenter. Dit heeft tot gevolg dat operaties beter gestroomlijnd worden en dat de veerkracht van hun business verbetert."

Nieuwe, veilige multi-tenancy en virtualisatie- en beveiligingseisen voor enterprise cloud security De veilige multi-tenancy architectuur is een end-to-end gevalideerde ontwerp dat IT-middelen isoleert. Dit zorgt voor veiligere gedeelde virtuele en enterprise cloud-omgevingen. De architectuur helpt zakelijke klanten, systeemintegrators en dienstenleveranciers hun interne en externe cloud-diensten verder te ontwikkelen. Met deze cloud-diensten is het mogelijk om klanten, business units, afdelingen of beveiligingszones te isoleren voor een verhoogde veiligheid tussen de computing- , networking- , storage- en managementlagen van een unified infrastructuur. De veilige multi-tenancy architectuur geeft inzichten over het implementeren en configureren van de architectuur, maar ook handige tips om de beste oplossingen van Cisco, NetApp en VMware op te zetten en te beheren. Deze gevalideerde architectuur verhoogt de zakelijke flexibiliteit aanzienlijk door IT-beheerders te helpen om de gewenste servicekwaliteit te realiseren voor elke bronlaag. Daarnaast wordt een consequente dienstverleningsgraad geleverd voor applicaties binnen elke laag.

De architectuur is gebaseerd op Cisco Nexus Series Switches en het Cisco Unified Computing System, NetApp FAS storage met MultiStore en NetApp Data Motion, en VMware vSphere en vShield Zones. De architectuur is gezamenlijk getest en is officieel erkend als Cisco Validated Design. Hierdoor kunnen klanten snel hun behoeften vaststellen en geïntegreerde oplossingen van Cisco, NetApp en VMware implementeren die aan de strenge eisen van hun dynamische datacenters voldoen. De Cisco Validated Design gids kan geraadpleegd worden via www.netapp.com/us/cisco-vmware/ .

Gezamenlijke professionele diensten en ondersteuning voor ITaaS Cisco, NetApp en VMware bieden een gezamenlijk pakket van professionele diensten om klanten te ondersteunen in de overgang naar ITaaS. Hiermee wordt een optimale klantervaring geboden. Daarnaast helpen zij channel partners een veilige multi-tenancy architectuur te implementeren met een zo beperkt mogelijk risico voor de huidige omgeving van de klant.

Als onderdeel van deze samenwerking introduceren Cisco, NetApp en VMware ook een 24-uurs supportmodel. Dit model biedt de klant gestroomlijnde ondersteuning van Cisco, NetApp en VMware om potentiële issues te identificeren en op te lossen. Deze dienst is gekoppeld aan de oplossingen die in de veilge multi-tenancy architectuur gebruikt worden. Hiermee besparen klanten tijd en middelen wanneer zij om product- en technologieondersteuning vragen.

Beschikbaarheid
De unified storage-, computing-, networking- en virtualisatie-oplossingen die deel uitmaken van de veilge multi-tenancy architectuur zijn direct beschikbaar bij Cisco, NetApp en VMware en in productiedatacenters wereldwijd. Dit geldt ook voor de gezamenlijke professionele diensten en support. Kijk op www.netapp.com/us/cisco-vmware/ voor meer informatie over de samenwerking van Cisco, NetApp en VMware en hun wederzijds ecosysteem van partners, inclusief channelpartners, systeemintegrators en dienstenleveranciers.