NIOD


26.1.2010

Tentoonstelling WO2 in Beeld te zien op het NIOD

Lachende Duitse soldaten met een biertje in de hand op een terras in Breda. Binnenlandse strijdkrachten en verzetsgroepen met hun wapens. Een massale bijeenkomst van de Hitlerjugend en de Jeugdstorm op de Grote Markt in Groningen. Duitse krijgsgevangenen, een besmeurd beeld van Hitler en vernederde 'moffenmeiden'. Het zijn allemaal beelden die te zien zijn in de tentoonstelling 'WO2 in Beeld'. De reizende tentoonstelling staat tot april in de expositieruimte van het NIOD en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Het bijzondere beeldmateriaal is afkomstig van de Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra en het NIOD. De tentoonstelling 'WO2 in Beeld' is samengesteld ter gelegenheid van de lancering van de website Beeldbank WO2 en was eerder onder andere te zien in het Ministerie van VWS, in het stadhuis van Assen en in het Nationaal Monument Kamp Vught. Vanaf 12 april is de tentoonstelling te zien in Haren (Groningen) en in Het Kleine Veenloo in Veenendaal. Daarna reist de expositie mee met de musical Soldaat van Oranje.

Algemene informatie
Plaats: NIOD, Herengracht 380, Amsterdam
Openingstijden: Op maandagen van 13.00 tot 17.30 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur De tentoonstelling is gratis toegankelijk

Het NIOD is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station: trams 1,2 en 5, uitstaphalte Spui. Vervolgens loopt u richting Singel en via de Wijde Heisteeg naar de Herengracht (ca. 200 meter lopen).

Parkeermogelijkheden in de directe omgeving van het instituut zijn beperkt en kostbaar. Parkeren kost ¤ 5 per uur. Parkeergarages binnen redelijke afstand zijn: Stopera, Bijenkorf, Europarking, Museumplein en De Kolk.