Ingezonden persbericht


Werkgeluk sleutel duurzame ontwikkeling mens en
organisatie

Bedrijven hebben sleutel in handen

Bedrijven die uitgaan van zingeving en geluk dragen bij aan een duurzame ontwikkeling van mens, organisatie en omgeving. Met die overtuiging organiseert Perpetuum op 26 januari aanstaande het symposium Werkgeluk. Wat is Werkgeluk? Wat betekent het voor organisaties en medewerkers? Wat brengt Werkgeluk en waarom is Werkgeluk van belang, juist in deze hectische tijden? Met vier sprekers en een uiteenlopende groep eindbeslissers, managers en HR-professionals gaat Perpetuum op zoek naar antwoorden.
Ruben van Zwieten, oprichter van Van Zwieten & Company - recruitment strategy, tevens dominee, spreekt over zingeving en Werkgeluk. Paul Verburgt, oprichter van Minimal Management en oud-topman van onder andere Arboned, geeft zijn visie op vrijheid, resultaten en levensvreugde en hoe een minimum aan management hieraan bijdraagt. Roland Hameeteman, oprichter van E-Ofice, vertelt over zijn ervaringen met Het Nieuwe Werken. Jolanda Holwerda, oprichtster en uitgeefster van het blad Lof, biedt inzicht in het combineren van ambities in werk en gezin.
Werkgeluk-scan
Op het symposium worden ook de resultaten bekend gemaakt van de eerste Werkgeluk- scan. Deze vormen een indicatie voor de omslag in denken bij bedrijven als het gaat om werk, groei en duurzaamheid. Meer dan 50% van de grootste economische eenheden in de wereld zijn geen landen, maar bedrijven. Hier liggen de kansen om daadwerkelijk een omslag te maken naar een duurzame ontwikkeling van mensen, organisaties en hun omgeving.

Crisis

De huidige kredietcrisis maakt duidelijk dat wereldwijd sprake is van een systeemcrisis. Als politiek, overheid en bedrijfsleven blijven denken in economische groeimodellen en de noodzakelijkheid van continue winstmaximalisatie, lijkt uitputting van de aarde, de natuur en de mens het onvermijdelijke resultaat. Door te denken in andere soorten opbrengsten kunnen bedrijven het tij keren. Opbrengsten die duurzaamheid creëren, te beginnen bij zingeving en geluk bij medewerkers, ofwel Werkgeluk.

Perpetuum

Perpetuum adviseert, traint en coacht mensen, organisaties en teams vanuit de overtuiging dat zij zelf hun potentie kunnen aanboren. Opsporen van energie, talent en creativiteit, verbinden van zingeving en zakelijkheid en streven naar duurzame resultaten vormen de kern van het werk van de mensen van Perpetuum.
--------------------------


Ingezonden persbericht