Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

De meest exotische carnavals ter wereld

Amsterdam, 26 januari - Carnaval wordt wereldwijd op vele verschillende manieren gevierd. Hotels.com, marktleider op het gebied van online hotelboekingen, ging op zoek naar enkele exotische varianten van dit van oorsprong katholieke feest. De boekingssite presenteert enkele verrassende steden waarin de straten tijdens carnaval worden gevuld met exotische klanken en kleurrijke kostuums.

Barranquilla, Colombia

In Barranquilla, gelegen aan de Caribische Zee in het noorden van Colombia, kan met volle teugen genoten worden van een zonnige en exotische carnavalsviering. Sinds 2003 staat het carnaval van deze miljoenenstad waar zangeres Shakira werd geboren vermeld op de UNESCO immateriële werelderfgoed lijst. Tussen 12 en 15 februari worden de straten van Barranquilla aangedaan door tal van parades. Traditionele kostuums trekken dansend op energieke muziek door de stad. Vooral de parades met praalwagens, zoals de Battle of Flowers en de Great Parade, zijn spectaculaire aanraders. Hotel del Prado behoort tot het architectonisch erfgoed van Barranquilla en is een van de nationale monumenten van Colombia. Tijdens carnaval vormen de majestueuze tuinen van dit hotel het decor voor verschillende festiviteiten. Een uitstekende accommodatie voor carnavalsvierders.

Sydney, Australië

Mardi Gras op het zuidelijk halfrond is niet te vergelijken met Europese carnavalsvarianten. Terwijl Europeanen verstijven van de kou in hun kostuums staan Australiërs gedurende twee weken onder de brandende zon in de straten van Sydney. Tussen 19 februari en 6 maart wordt de stad ondergedompeld in het Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras Festival. Internationale top dj's zoals Carl Cox en David Guetta vermaken het publiek tot de zon weer opkomt onder begeleiding van spectaculaire lasershows. Tijd om te slapen is er tijdens de heenreis, eenmaal geland zal blijken dat vele parades en pool party's elkaar afwisselen. Het centraal gelegen Radisson Plaza Hotel is een ideale uitvalsbasis.

New Orleans, VS

Aan de carnavalsfestiviteiten in New Orleans tijdens de nacht voor Aswoensdag gaan gewoonlijk twee weken van repetitie vooraf. Tijdens de laatste vijf dagen hunkert de hele staat Louisiana naar het moment waarop iedereen zich naar de straten van hoofdstad New Orleans beweegt. In deze stad lieten de Fransen niet alleen hun architectuur achter, maar ook een deel van hun tradities. Het muzikale festival in New Orleans is kleurrijk, verschillende groeperingen verwerven roem met opvallende danskunsten op voornamelijk jazzklanken. Wie verblijft in het InterContinental Hotel is verzekerd van een goed uitzicht op de parades.

Einde persinformatie. Dinsdag 26 januari 2010.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht