Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

()

Opnieuw genieten van Segafredo koffie tijdens de Olympische Spelen

Reeuwijk, 26 januari 2010- Ook dit jaar weer kan men tijdens de Olympische Spelen van Vancouver terecht in het Holland Heineken House voor het originele Italiaanse levensgevoel: koffie van Segafredo. Van 11 t/m 28 februari zijn de deuren van het Holland Heineken Huis weer geopend. Heineken is voor dit evenement van wereldformaat opnieuw de samenwerking met het in Nederland gevestigde Tiktak/Segafredo Zanetti aangegaan.

Twee jaar geleden is Segafredo voor het eerst een samenwerking aangegaan met Heineken tijdens de Olympische Spelen van Beijing, China. Dit jaar herhaalt deze samenwerking zich. Wat op zich een hele opmerkelijke gebeurtenis is aangezien Heineken inmiddels een eigen koffiemerk op de markt heeft gebracht. Toch lijkt de samenwerking met Segafredo een logisch vervolg. Volgens Guido van As, algemeen directeur van Tiktak/Segafredo Zanetti, heeft de hernieuwde samenwerking te maken met het feit dat Segafredo sterk is in het verzorgen van de complete organisatie. "Heineken heeft ons gevraagd omdat we altijd een weg vinden". "We zijn een klein, flexibel bedrijf", aldus Guido van As. In de twee weken van Olympische Spelen rekent van As op 150.000 koffieconsumpties.

In Vancouver gaan voor de tiende maal op rij de deuren van het Holland Heineken Huis weer open. Het Holland Heineken Huis is de tuisbasis voor NOC*NSF tijdens de spelen en dé ontmoetingsplaats voor iedereen die het Nederlands Olympisch Team een warm hart toedraagt. Het Holland Heineken Huis wordt gehuisvest in het ijshockeycomplex Minoru Arenas in Richmond, op zo'n kwartier lopen van de Olympische ijshal, de Richmond Olympic Oval.

Over Segafredo
Segafredo is een wereldwijd opererend Italiaans familiebedrijf (Bologna), opgericht in 1973 door de heer Massimo Zanetti. Op de eigen plantages in Brazilië (N.S.G.) en Costa Rica (S.L.E.C.) worden miljoenen van de beste kwaliteit Arabica & Robusta koffieplanten verbouwd, ze produceren jaarlijks meer dan 160.000 ton koffie. Segafredo positioneert zich als dé koffieleverancier van de Authentic Italian Expresso, waarbij het geheim ligt in het harmonieuze samenspel van zelf verbouwen, melangeren, branden en bereiden en deskundigheid op elk terrein: 'van planter tot brander'. De zorgvuldige selectie van alleen de beste ruwe, groene koffiesoorten, de traditionele Venetiaanse kunst van het koffie branden en de toepassing van de modernste bereidingstechnieken, creëren een unieke espresso om van te genieten: Segafredo Zanetti - il vero espresso Italiano.

Voor meer informatie over Segafredo: www.segafredo.nl

###

Noot voor de redactie (