Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

26 januari 2010

Syntus maakt bezwaar
Syntus legt zich niet neer bij de uitkomst aanbesteding Achterhoek Rivierenland

Het Achterhoekse openbaar vervoerbedrijf Syntus maakt bezwaar tegen het voorlopige gunningbesluit van de provincie Gelderland over de concessie Achterhoek Rivierenland. Het bedrijf heeft teveel vragen en twijfels bij de beoordeling van de inschrijvingen.

De afgelopen weken heeft Syntus zich verdiept in de toelichting die de provincie Gelderland heeft gegeven op de uitslag van de aanbesteding Achterhoek Rivierenland. Op 22 december had de provincie aangegeven dat de openbaar vervoer concessie Achterhoek Rivierenland voorlopig gegund was aan Arriva.

Na ontvangst van een eerste summiere toelichting op de uitslag heeft Syntus de tijd genomen om aanvullende vragen en opmerkingen te sturen naar de provincie en hun reactie hierop te vernemen. Vervolgens heeft Syntus de balans opgemaakt en heeft zij besloten zich niet neer te leggen bij de uitkomst van de aanbesteding. Teveel vragen zijn onbeantwoord gebleven, te weinig informatie is verstrekt en te weinig onduidelijkheden zijn weggenomen. Zo heeft Syntus onder andere bedenkingen over de wijze waarop het vervoerplan en het plan "samenwerking op het spoor" is beoordeeld.

Deze week dient Syntus het formele bezwaarschrift in bij de provincie Gelderland en de voorzieningenrechter. De rechter zal vervolgens tijdens een zitting de bezwaren van Syntus aanhoren en tevens de reactie daarop van de provincie vernemen. Uiteindelijk neemt de rechter een bindend besluit.