Provincie Noord-Brabant


26 januari


Verkeersonderzoek 's-Hertogenbosch

Op verschillende plaatsen in 's-Hertogenbosch worden langs grote doorgaande wegen camera's geplaatst. Dit heeft te maken met een proef waarbij automobilisten worden benaderd om de auto tijdens de spits niet te gebruiken. De proef start dit voorjaar.
De camera's komen onder andere langs de Vlijmenseweg, Vughterweg, Pettelaarseweg, Van Veldekekade, Maatstrichtseweg, De Bossche Pad, Graafseweg, Jan de la Barlaan, Citadellaan, Diezebrug/Orthenseweg, Zandzuigerstraat, Graaf Solmsweg, Rietveldenweg, Helftheuvelweg en de Oude Vlijmenseweg.

De provincie Noord-Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) starten samen met de gemeenten 's-Hertogenbosch en Eindhoven dit voorjaar met een proef om beide regio's beter bereikbaar te maken. Het mobiliteitsproject moet in totaal zo'n 3.000 automobilisten na laten denken over de vraag óf ze gaan reizen en zo ja, wanneer zij dat doen en met welk vervoermiddel. De proef zal ongeveer anderhalf jaar duren.

Het registreren van de kentekens gebeurt met instemming van de betrokken wegbeheerders en is in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.


Einde persbericht



Provincie Noord-Brabant