Gemeente Alkmaar


BESLUITENLIJST
van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2010

Aanwezig:
P.M. Bruinooge, voorzitter
J.C. Meijer
drs. S.H. Binnendijk
W.A.J. van Veen
drs. N.M.C. Alsemgeest
mevr. ir. A. van Dam
drs. J.C.M. Cox, gemeentesecretaris.


1. Opening
De besluitenlijst van de vergadering van 19 januari 2010 wordt vastgesteld.


2. Besluiten

10.1061 Wijziging artikel 3.2.3. lid 1 Apv Bruinooge
Probleemstelling:
Ten behoeve van de invoering van nieuwe sluitingstijden voor seksinrichtingen, inhoudende dat de inrichtingen gesloten moeten zijn tussen 01.00 en 07.00 uur, dient de Algemene plaatselijke verordening op dit punt aangepast te worden.

Besluit:

1. In te stemmen met bijgevoegd raadsvoorstel betreffende de vaststelling van de "Verordening tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening".
2. Na vaststelling door de raad het besluit op gebruikelijke wijze bekend te maken.

09.18481 Kleurrijke festivals
Bruinooge/
V.Veen Probleemstelling:
Vorig jaar is in Alkmaar een multicultureel/interreligieus overleg gestart. Aan het overleg doen diverse vertegenwoordigers van organisaties van etnische minderheden mee alsmede het Interreligieus en Levensbeschouwelijk Platform Alkmaar. Zowel burgemeester Bruinooge als wethouder van Veen nemen aan dit overleg deel. In de vergadering van juni 2009 is een aantal suggesties gedaan om de integratie van verschillende bevolkingsgroepen in Alkmaar te versterken. Eén daarvan is het periodiek organiseren van kleurrijke festivals in de stad, waar verschillende bevolkingsgroepen elkaar ontmoeten met het doel wederzijds begrip te bevorderen.


1

Besluit:

1. In te stemmen met het kader en het concept voor een kleurrijk festival.
2. Deze nota ter oriënterende bespreking voor te leggen aan de commissie Samenlevingszaken om te bezien of er draagvlak is voor dergelijke festivals.
3. Afhankelijk van het standpunt van de commissie samenlevingszaken de sector samenleving opdracht te geven om met externe partijen op basis van het concept een voorstel te ontwikkelen voor een kleurrijk festival.

10.280 Bedrijfsplan Stedelijk Museum Alkmaar 2010-2014: `Portret van Alkmaar' Bruinooge
Probleemstelling:
De termijn van het huidige bedrijfsplan van het Stedelijk Museum Alkmaar loopt af. Om deze reden en om nieuwe inzichten en plannen op te nemen is door het museum een nieuw bedrijfsplan opgesteld voor de periode 2010-2014. Het vaststellen van het nieuwe bedrijfsplan valt samen met het begin 2010 aangaan van het nieuwe managementcontract voor het museum. In het bedrijfsplan, getiteld `Portret van Alkmaar' is een duidelijke en concrete koers voor de komende jaren uitgezet. Aan de vaststelling van het bedrijfsplan zijn op dit moment geen extra organisatorische, personele of financiële consequenties verbonden, de huidige begroting vormt uitgangspunt. De nieuwe projecten zoals het cultuurcafé, de aanpassing van de entree/gevel en de vernieuwing van de vaste opstelling zullen u via afzonderlijke nota' s ter besluitvorming worden voorgelegd (met de uitwerking van de financiële consequenties).

Besluit:

1. Het bedrijfsplan van het Stedelijk Museum Alkmaar voor de jaren 2010-2014, getiteld `Portret van Alkmaar' vast te stellen binnen de bestaande financiële kaders, en onder voorbehoud van mogelijke taakstellingen in het kader van de aanstaande bezuinigingen.

2. De nieuwe projecten cultuurcafé, aanpassing entree/ gevel en de vernieuwing van de vaste opstelling op te voeren in het overdrachtsdossier voor de nieuwe raadsperiode.


10.695 Vragen van het lid van de raad, Victor Kloos, namens de fractie OPA inzake bouwplan Binnendijk Bergerveste

Probleemstelling:
Het lid van de raad, Victor Kloos, heeft ons bij brief van 30 december 2009 vragen gesteld inzake het bouwplan Bergerveste. Ter voldoening aan het bepaalde in artikel
37 van het Reglement van Orde voor vergaderingen van de raad dienen deze vragen te worden beantwoord.

Besluit:
In te stemmen met bijgaande beantwoording.


10.845 Beantwoording motie 2 april 2009 inzake bomenbeleid in Alkmaar Binnendijk
Probleemstelling:
De gemeenteraad heeft op 2 april 2009 een motie aanvaard waarin wordt besloten dat gekapte bomen moeten worden vervangen door nieuwe exemplaren in eigen wijk of buurt en dat er een herplaatsingsplicht komt voor bestaande bomen, die weggehaald moeten worden. Het college wordt verzocht dit kader uit te werken in het
2

bomenbeleidsplan en dit bomenbeleidsplan in juni 2009 in de commissie in te brengen.

Besluit:
Bijgaande brief aan de gemeenteraad vast te stellen.


10.1199 Vragen van de leden van de raad, Rosina Diktas en Feiko van der Veen, heeft ons bij Binnendijk brief van 8 december 2009 vragen gesteld inzake overlast Overdie Staal

Probleemstelling:
Het lid van de raad, Rosina Diktas en Feiko van der Veen , heeft ons bij brief van
8 december 2009 vragen gesteld inzake Overlast Overdie Staal.

Besluit:
In te stemmen met bijgaande beantwoording.


10.490 Rapportage Woonruimteverdeling Noord-Kennemerland 2003-2008 Alsemgeest
Probleemstelling:
In mei 2005 is in Noord-Kennemerland een nieuw woonruimteverdelingsysteem voor sociale huurwoningen ingevoerd. Over de werking hiervan doet het SVNK (het samenwerkingsverband van woningcorporaties uit Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft- De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer) jaarlijks verslag. Onlangs is de `Rapportage Woonruimteverdeling Noord-Kennemerland 2003-2008' verschenen. Deze rapportage moet aangeboden worden aan de gemeenteraden, voorzien van een begeleidende aanbiedingsbrief. In die aanbiedingsbrief zullen niet alleen de feitelijke bevindingen worden genoemd, maar ook de (politieke) conclusies.

Besluit:

1. Kennis te nemen van de rapportage Woonruimteverdeling Noord- Kennemerland 2003-2008.

2. De bevindingen, conclusies en aanbevelingen uit dit B&W-voorstel vast te stellen.

3. Met de corporaties in contact te treden over de volgende technische aspecten:
- herberekening slaagkansen;

- afbakening leeftijdsgroepen.

4. In te stemmen met toezending van de Rapportage Woonruimteverdeling aan de gemeenteraad via bijgevoegde aanbiedingsbrief.


10.867 Reactie op motie Leefbaar Alkmaar onderzoek lift bij fietsenstalling Canadaplein Alsemgeest
Probleemstelling:
In uw vergadering van 5 november 2009 is door de gemeenteraad een motie aangenomen met betrekking tot een onderzoek naar de mogelijkheden en kosten om een lift voor electrische fietsen te maken bij de fietsenstalling op het Canadaplein. Dit onderzoek is op hoofdlijnen uitgevoerd en een kostenraming is opgesteld.

Besluit:
In te stemmen met bijgaande beantwoording van de motie.


3

---- --