Gemeente Beverwijk


Stap verder in ontwikkeling Wijkerbaan

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan Plesmanweg, waar de Wijkerbaan deel van uitmaakt, onherroepelijk is geworden. Dit betekent dat er bouwvergunningen op basis van dit nieuwe bestemmingsplan kunnen worden afgegeven.

Het onherroepelijke bestemmingsplan is belangrijk voor de ontwikkeling van De Wijkerbaan en het gebied eromheen. Het hele gebied krijgt een enorme kwaliteitsimpuls. De gemeente Beverwijk, Redema en WOONopMAAT gaan samen het gebied volledig vernieuwen en herinrichten. Hiervoor hebben genoemde partijen in september 2009 een samenwerkingsovereenkomst getekend. Wethouder Frowijn geeft aan dat het hele gebied een enorme kwaliteitsimpuls krijgt door de metamorfose en uitbreiding van het winkelcentrum, de toevoeging van kwalitatief goede woningen, de realisatie van een wijkzorgcentrum, de bouw van ouderen- en zorgwoningen en het herinrichten van de buitenruimte. "De Wijkerbaan wordt weer wonen en winkelen in een levendige en eigentijdse buurt", aldus Frowijn.

Het bestemmingsplan kunt u bekijken via deze website. Op verzoek kan het plan ook in het Stadskantoor van Beverwijk worden ingezien.