Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, januari 2010

MyShipper Sustainable; CO2 neutraal verzenden

Vanaf heden kunnen klanten van MyShipper CO2 neutraal zendingen versturen waardoor zij een concrete bijdrage leveren aan het tegengaan van de klimaatverandering.

Verantwoord en kostenbewust
MyShipper biedt haar (zakelijke) klanten een online systeem voor het nationaal en internationaal versturen van zendingen. Op www.myshipper.nl kan de klant de gegevens van de zending - pakket, pallet en/of documenten - snel en eenvoudig invoeren. Het systeem presenteert, met slechts één druk op de knop, diverse transportmogelijkheden variërend in tarief, vervoerder en transportduur. Zo kan de klant een weloverwogen, kostenbewuste keuze maken zonder tijdrovend prijsonderzoek.
Doordat MyShipper zendingen bundelt wordt de effectiviteit van het transport vergroot en de transportbeweging vermindert. Ondanks het feit dat de broeikasgasemissie daardoor afneemt blijft er echter altijd sprake van CO2 uitstoot. In samenwerking met Climate Neutral Group biedt MyShipper haar klanten daarom de mogelijkheid om dit onvermijdelijke negatieve klimaateffect te compenseren.
Het systeem berekent per zending automatisch de CO2 emissie en de kosten om de zending CO2 neutraal te versturen. Als de klant ervoor kiest om het berekende bedrag te betalen ontvangt hij een verklaring waarin staat dat hij de CO2 uitstoot behorend bij de zending heeft gecompenseerd. MyShipper draagt de betaling van de klant af aan Climate Neutral Group zodat zij de daadwerkelijke neutralisatie kunnen verzorgen.

Duurzaam ondernemen
Duurzaam ondernemen staat bij MyShipper hoog in het vaandel. Daarom compenseert MyShipper de CO2 uitstoot van alle nationale zendingen tot 30 kg, die online worden geboekt. De klant kan zo een concrete bijdrage leveren aan het tegengaan van de klimaatverandering zonder dat het hem extra geld kost. Zo wordt duurzaam ondernemen door MyShipper voor haar klanten bijzonder aantrekkelijk gemaakt.



Ingezonden persbericht