Ministerie van Defensie

Landmacht

Nieuwe staf naar Uruzgan vertrokken

26 januari 2010, 11.48 uur

De nieuwe commandant van Task Force Uruzgan, brigadegeneraal Kees van den Heuvel, en de nieuwe civiele vertegenwoordiger, de heer Jennes de Mol, zijn samen met delen van de nieuwe staf naar Afghanistan vertrokken. Zij maken deel uit van de 8e lichting van de zogenoemde Staf TFU.

De generaal neemt in Uruzgan het commando over van de huidige commandant, brigadegeneraal Marc van Uhm. Van den Heuvel leidde tot voor kort 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte. Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten generaal-majoor Marcel van den Broek was aanwezig op Vliegbasis Eindhoven en sprak de vertrekkende militairen en burgers en hun aanwezige relaties kort toe.

Sleutel tot succes

Het thuisfront neemt ook afscheid van de vertrekkende militairen. - Foto: ministerie van Defensie

Begin februari neemt deze lichting de verantwoordelijkheid in Uruzgan over. Zij gaan dit voor een periode van 6 maanden doen. De Nederlanders in Afghanistan bouwen dagelijks aan de fundamenten voor een betere toekomst voor de Afghaanse samenleving. De sleutel tot succes ligt in het realiseren van een veilige omgeving en versterking van het bestuur en de economie.