Gemeente Maassluis

Verkoop fase 2 Het Balkon van Maassluis van start

balkon 2e fase
Woensdag 27 januari a.s. start de verkoop van 57 rijwoningen, herenhuizen en twee-onder-een-kapwoningen in De Kustvaart, de tweede fase van Het Balkon van Maassluis. Tussen 17.30 en 19.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom in het Wooninformatie Centrum (WIC) aan de Noordzee 10b in Maassluis. Tijdens de bijeenkomst wordt uitgebreide documentatie over de woningen uitgereikt, evenals nadere informatie over de verkoopprocedure en inschrijfformulieren.

De woningen die in de verkoop worden gebracht, variëren in prijs vanaf EUR 172.500,- v.o.n. voor een eengezinswoning voor starters, tot EUR 420.000,- v.o.n. voor een luxe twee-onder-een-kapwoning. Aan de starterswoningen zijn toewijzingscriteria verbonden waaraan een belangstellende moet voldoen om te kunnen deelnemen aan de loting door de projectnotaris. Deze criteria zijn beschikbaar bij de makelaars. Het moment van inleveren van het inschrijfformulier heeft, mits ingeleverd binnen de geldende inschrijftermijn, geen invloed op de toewijzing.

Net als in de eerste fase van Het Balkon, is ook in de tweede fase een grote diversiteit aanwezig in woningtypen en architectuur. Het meest onderscheidende kenmerk is de locatie, direct aan de Nieuwe Waterweg. In fase twee worden starterswoningen, woningen in het middeldure en dure segment, huurwoningen, een Brede School en een tandartsenpraktijk gerealiseerd. Bij voldoende verkochte woningen start BAM Woningbouw, Volker Bouwmaatschappij dit voorjaar met de bouw van de grondgebonden woningen.

Het Balkon van Maassluis is een gezamenlijke ontwikkeling van Maasdelta Groep en Bouwfonds Ontwikkeling, in nauwe samenwerking met de gemeente Maassluis. Het project wordt in vier fasen gerealiseerd.