Politie Haaglanden

persberichten 26 januari

Haaglanden, 27-01-2010

Supermarkt overvallen, politie zoekt getuigen
Den Haag - Een nog onbekende man overviel maandag 25 januari een supermarkt aan de Turfmarkt. Omstreeks 14.00 uur kwam de man de winkel binnen en bedreigde een medewerkster met een mes. Hij ging er uiteindelijk in de richting van het Spui vandoor met een paar pakjes sigaretten en een geldbedrag. Agenten zochten in de omgeving maar troffen de overvaller niet meer aan.
De man had een blanke huidskleur en een kaalgeschoren hoofd. Hij had een stoppelbaard en droeg een beige jas met daaronder een donkere broek en zwarte schoenen. Onder zijn jas was een witte blouse met stropdas zichtbaar.
Heeft u maandag iets gezien van deze overval of de vluchtroute van de verdachte? Of heeft u anderszins informatie die kan helpen de zaak op te lossen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Fietser gewond bij aanrijding
Den Haag - Een 33-jarige Hagenaar raakte maandag 25 januari gewond toen hij op de kruising van de Hogewal en de Zeestraat werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 37-jarige Haagse. De vrouw reed omstreeks 08.30 uur over de Hogewal toen de fietser plotseling vanuit de Zeestraat de Hogewal op reed. De man verleende daarbij, aldus getuigen, geen voorrang aan de auto. Een aanrijding was onvermijdelijk. De man kwam ten val en liep daarbij een hoofdwond en een lichte hersenschudding op. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis vervoerd om zich te laten behandelen en mocht later op de dag weer naar huis.

Met wapens op zak
Den Haag - Twee mannen belden maandag 25 januari om 09.25 uur de politie. De Hagenaars vertelden dat een man met een mes in zijn hand, hen in de Wenckebachstraat bedreigde. Ze gaven zijn signalement door en agenten vonden de man op de kruising met de Pasteurstraat. In de buddyseat van zijn bromfiets vonden ze traangas, een vlindermes en een stanleymes. De 31-jarige man uit Den Haag werd aangehouden. Op het politiebureau maakten agenten proces-verbaal op. De officier van justitie besloot de man op woensdag voor te geleiden aan de rechter-commissaris.

Beroving van auto
Voorburg Een 19-jarige automobilist werd op maandag 25 januari om 20.20 uur met geweld beroofd van zijn auto, een Volkwagen Golf. Een getuige zag hoe een auto met daarin drie mannen op de Henry Hagalaan naast de Voorburgse automobilist stopte. Één van de mannen stapte uit, trok de Voorburger uit zijn auto en ging er met de auto vandoor. De dader reed vervolgens met de achterzijde van de gestolen auto tegen de achterzijde van de auto van de getuige. Daarna ging hij er met hoge snelheid vandoor.
De auto is een donkere Volkswagen Golf GTI met het kenteken LR-BH-99. De politie zoekt meer getuigen of mensen die weten waar de gestolen Volkwagen Golf nu is. Ook mensen die anderzijds informatie hebben over de beroving worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Leidschendam-Voorburg op 0900-8844. Anoniem bellen kan ook. Bel dan met M. op 0800-7000.

Leidschendamse dronken in scootmobiel
Leidschendam Een 56-jarige Leidschendamse bestuurster van een scootmobiel is op maandag 25 januari omstreeks 15.00 uur aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw reed door nadat zij bij een wegversmalling aan de Dillenburgsingel een verkeerspaal uit de grond had gereden. Agenten troffen de vrouw korte tijd later in haar mobiel op de Prins Frederiklaan aan. Zij bleek dronken te zijn en werd aangehouden. Omdat zij de blaastest niet kon volbrengen, werd op het politiebureau een bloedproef gedaan. Dit is voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd. De uitslag is nog niet bekend. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidschendamse opgemaakt.

Politie zoekt getuigen ongeval
Rijswijk De politie zoekt getuigen van een ongeval op maandag 25 januari. Een 16-jarige scooterrijder uit Rijswijk reed om 08.10 uur met zijn bromscooter over de Nassaukade, in de richting van de Frederiklaan. Vanaf de Frederiklaan (woonerf) kwam een donkerkleurige personenauto, vermoedelijk van het merk Audi waarvan het kenteken niet bekend is. De bestuurder van deze auto veranderde naar links van richting en schampte daarbij de van rechts komende scooterrijder, die door de lichte aanraking ten val kwam. De bestuurder reed na het ongeval door zonder zijn identiteit of die van zijn motorrijtuig behoorlijk kenbaar te maken. De Rijswijker raakte bij het ongeval lichtgewond. Zijn scooter raakte door de val aan de linkerzijde beschadigd. Bent u getuige geweest van deze aanrijding of heeft u informatie over de identiteit van de bestuurder? Neem dan contact op met de politie in Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Mannen schieten op straatmeubilair en telefooncellen Westland Op de Burgemeester van Doornlaan hielden politieagenten maandagmiddag 25 januari twee mannen uit De Lier aan, omdat zij vanuit een auto met een paintballpistool op straatmeubilair en telefooncellen hadden geschoten. Rond 15.00 uur belden ongeruste inwoners van Maasland de politie toen zij schoten hoorden. Kort daarna meldden ook mensen uit De Lier dat zij schoten zouden hebben gehoord. Ter hoogte van Westerlee pikten agenten de bewuste auto op. Ze lieten de bestuurder stoppen en hielden de twee inzittenden, mannen van 20 en 21 jaar uit De Lier, aan. De mannen bekenden met (water-)verfpatronen op straatmeubilair en telefooncellen te hebben gesproken. Ze kregen een proces-verbaal. Er werd geen schade aan het meubilair geconstateerd en de waterverf zal er vermoedelijk met een flinke regenbui weer afspoelen.

Gestolen auto terug dankzij SMS-Alert
Delfgauw - Een auto die vrijdag 22 januari werd gestolen in Delfgauw, werd maandag 25 januari dankzij SMS-alert teruggevonden. De eigenaar ontdekte vrijdag omstreeks 07.00 uur dat zijn auto vermist was. De politie zette SMS-Alert in om burgers attent te maken op de vermiste auto. Maandag 25 januari kreeg de politie in Zoetermeer een tip dat de auto op de Waarderstraat zou staan. Agenten troffen daar inderdaad de gestolen auto aan. De auto is veiliggesteld voor sporenonderzoek. Bent u al SMS-Alertdeelnemer? Politie Haaglanden maakt gebruik van SMS-Alert om belangrijke zaken zoals een vermissing of een inbraakgolf aan deelnemende bewoners te melden. U kunt zich hiervoor op zeer eenvoudige wijze aanmelden. De ontvangen sms-jes zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.politie/haaglanden/sms-alert. Ook kunt u contact opnemen met de relatiebeheerder SMS-Alert & Burgernet via 070-4243394.

Bromfietser gewond bij aanrijding
Delft - Bij een aanrijding op de Brasserskade maandag 25 januari omstreeks 15.40 uur raakte een 50-jarige bromfietser uit Delft gewond. Een 52-jarige automobilist uit Amsterdam die ter hoogte van de Kleveringweg afsloeg kon de Delftenaar niet meer ontwijken. Het slachtoffer viel en is met nek en schouder letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Te hard op scooter
Delft - Een 16-jarige jongen uit Delft reed maandag 25 januari om 19.50 uur wel erg hard met zijn scooter over de Jacoba van Beierenlaan. Een motoragent die achter de Delftenaar reed, klokte 65 km/u. De Delftenaar moest mee naar het bureau, daar werd de maximaal haalbare snelheid van de scooter vastgesteld. Dat bleek bijna 70km/u te zijn. Aangezien een scooter maximaal 45 km/u mag rijden, vorderde de agent het kentekenbewijs van de Delftenaar in. Deze krijgt vier weken de tijd om de snelheid van de scooter aan te passen.