Politie Haaglanden

Persberichten 27 januari

Haaglanden, 27-01-2010

Ruim 30.000 SMS-Alerts vanwege storing 112
Haaglanden - Politie Haaglanden verstuurde dinsdagavond 26 januari een SMS-alert aan alle 30.956 deelnemers in de regio Haaglanden om hen te attenderen op de landelijke storing bij de politiemeldkamer in Driebergen. In Delft kregen bijna 5.000 deelnemers aan Burgernet ook een bericht. Vanwege deze storing was het gedurende enkele uren niet mogelijk om met een mobiele telefoon het alarmnummer 112, en korte tijd ook het nummer 0900-8844, te bereiken. De SMS-Alert en het Burgernetbericht werden ingezet om de deelnemers erop te wijzen dat de hulpdiensten wèl via een vaste lijn bereikbaar waren. Omstreeks 21.30 uur volgde nogmaals een bericht om te melden dat de storing was verholpen. Het was de eerste keer dat SMS-Alert in de regio Haaglanden zo groot werd ingezet en dat alle abonnees in de regio tegelijkertijd hetzelfde bericht ontvingen.

SMS-Alert

Bent u al SMS-Alertdeelnemer? Politie Haaglanden maakt gebruik van SMS-Alert om belangrijke zaken zoals een vermissing of een inbraakgolf aan deelnemende bewoners te melden. U kunt zich hiervoor op zeer eenvoudige wijze aanmelden. De ontvangen sms-jes zijn gratis. Kijk voor meer informatie opwww.politie/haaglanden/sms-alert.

Burgernet
Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS of email met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.