Deelgemeente Charlois Rotterdam

De Nieuwe Nachtegaal: aanwinst voor Charlois

Het voormalige verzorgingshuis De Nachtegaal wordt onder de noemer "De Nieuwe Nachtegaal"getransformeerd in een multifunctioneel gebouw. Een uniek project!

Zelfstandig wonen, maar dan wel met de nodige zorg binnen handbereik. Kinderopvang op loopafstand. Een hapje eten en bijpraten in het buurtrestaurant. Een biljartje leggen. De Nieuwe Nachtegaal maakt Oud-Charlois een stuk aantrekkelijker. Wonen, leren, werken en zorgen, verenigd onder een dak. Het bestaande gebouw wordt veranderd in een multifunctioneel gebouw.

Wijkfunctie

Met de Nieuwe Nachtegaal krijgt het gebouw een wijkfunctie waar alle wijkbewoners, jong én oud, elkaar kunnen ontmoeten. Voor oudere mensen uit de buurt (die hiervoor geïndiceerd zijn) vindt in het gebouw dagopvang plaats. Het zogenaamde woonkamer idee.

Daarnaast worden er veel meer verbindingen gemaakt. Zo worden alleen al bij de verbouwing veel leerlingen betrokken. Maar ook in bijvoorbeeld het restaurant en de salons (kapper, schoonheidsspecialist, pedicure enzovoort) worden leerlingen ingezet. De Nieuwe Nachtegaal wordt zo een leerlandschap waar jongeren via stage- en leer/werkplaatsen de stap richting arbeidsmarkt kunnen maken. Ook dat is een belangrijke meerwaarde voor de buurt.

Op dit moment wordt voor de Nieuwe Nachtegaal de formele ruimtelijke ordeningsprocedure doorlopen (zie ook deze bekendmaking)

U vindt de Nieuwe Nachtegaal aan het Mezenhof 1 in Oud-Charlois. Kijk voor meer informatie op www.denieuwenachtegaal.nl