Gemeente Stadskanaal

Digitale nota belastingen

Jaarlijks ontvangt u van de gemeente een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Dit aanslagbiljet kunt u ook digitaal ontvangen.

Hoe werkt het?

Particuliere klanten die internetbankieren bij ABN AMRO, ING of Rabobank kunnen gebruik maken van de digitale nota. U ontvangt dan het aanslagbiljet in digitale vorm via internetbankieren. U betaalt de aanslag online. Ook als u een machtiging tot automatische incasso heeft afgegeven, kunt u kiezen voor een digitale nota. De belasting blijft u dan in de gebruikelijke tien maandelijkse termijnen betalen.

Hoe meld ik mij aan?

U meldt zich aan via internetbankieren:

* ABN AMRO Digitale Nota

* Rabo NotaBox

* ING Digitale Nota

U meldt zich aan met uw BSN-nummer. Eind februari ontvangt u de aanslag in het postvak van uw bank.

Wat zijn de kosten?

Aan de digitale nota zijn geen extra kosten verbonden.

Brug Drouwenermond gesloten

Op maandag 1 februari en dinsdag 2 februari worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de brug Drouwenermond. In verband hiermee is de brug tussen 7.00 uur en 19.00 uur gesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de brug.

Meer weten?

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer G. van der Horst, T (0599) 631 625.

Brug 1e Verlaat gesloten

De brug over het 1e Verlaat in Stadskanaal moet gerestaureerd worden. Hiervoor is het noodzakelijk dat de brug volledig wordt verwijderd. Hierdoor is de brug gesloten van donderdag 28 januari tot medio april. Er wordt een noodbrug voor fietsers en voetgangers geplaatst.

Meer weten?

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer G. van der Horst, T (0599) 631 625.

Inzameling kunststof

Volgende week wordt er weer kunststof verpakkingsafval ingezameld. Het is belangrijk dat u de afvalzakken uiterlijk om 7.30 uur bij de weg zet op de dag van de huisvuilroute in uw wijk. Want het tijdstip van ophalen van het kunststof afval kan per keer verschillend zijn. Het inzamelen van kunststof en het legen van de groene container is wel op dezelfde dag, maar is niet gelijktijdig. Houdt u hier rekening mee.

Afvalzakken bestellen

U kunt speciale afvalzakken voor kunststof bestellen op de website I www.zakkenbestellen.nl. De zakken krijgt u dan binnen tien werkdagen kosteloos thuisbezorgd.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie kijkt u op de pagina's over kunststof of op de afvalkalender.

Regeling Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen

Personen met een chronische ziekte of handicap en ouderen maken vaak extra kosten die niet duidelijk zijn aan te tonen. Te denken valt aan telefoon- en portokosten voor het regelen van allerlei zaken die met de ziekte te maken hebben. Ook kan gedacht worden aan verhoogde premies, extra kosten in verband met klusjes rondom het huis en een bloemetje voor de mantelzorg.

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt de vergoeding aanvragen als u voldoet aan één van de hieronder genoemde voorwaarden:

* Uu bent en/of uw partner is 65 jaar of ouder of;
* U maakt 6 maanden of langer aaneen gebruik van thuiszorg via een organisatie voor thuiszorg of persoonsgebonden budget of;
* U maakt gebruik van een Wmo-voorziening of;
* U bent 80-100% arbeidsongeschikt op medische gronden of;
* U bent chronisch ziek of;

* U bent ouder(s) van een kind met een chronische ziekte of handicap.

Hoe hoog is de bijdrage per jaar?

De bijdrage is per jaar voor één rechthebbende EUR102,00. Zijn er binnen het gezin meerdere rechthebbenden dan is de bijdrage EUR152,00.

Inkomens- en vermogensgrenzen 2010

Uw netto maandinkomen (samen met het inkomen van uw partner) is lager* dan:

Jonger dan 65 jaar 65 jaar of ouder
alleenstaande EUR1.036,63 alleenstaande EUR1.139,05 alleenstaande ouder (eenoudergezin) EUR1.332,82 alleenstaande ouder (eenoudergezin) EUR1.431,24
gehuwden/samenwonenden EUR1.480,91 gehuwden/samenwonenden EUR1.566,72


* Is uw inkomen hoger? Dan wordt 50% van het hogere inkomen op jaarbasis als draagkracht op de bijzondere bijstand in mindering gebracht.

Uw vermogen** is niet hoger dan:

* alleenstaande EUR 5.480,00

* alleenstaande ouder/gehuwd/samenwonend EUR 10.960,00


** Het vermogen is het totaal van uw bezittingen, verminderd met uw eventuele schulden. De waarde in een auto wordt tot EUR 4.500,00 vrijgelaten. Een eigen woning telt niet mee.

Meer weten?

In de gemeentewinkel vindt u uitgebreidere informatie over de regeling chronisch zieken, gehandicapten en ouderen en een aanvraagformulier. Ook kunt u contact opnemen met het loket voor Wonen, Welzijn en Zorg in het gemeentehuis. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur kunt u langskomen maar ook bellen, T (0599) 631 414, E loketwwz@stadskanaal.nl.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 15 januari tot 22 januari 2009 zijn de volgende aanvragen om een bouwvergunning ingediend:

Stadskanaal

* N366, aansluiting van Boekerenweg, het geheel oprichten van een viaduct, d.d. 20 januari

Onstwedde

* Boelslaan 16, het verwijderen van asbesthoudende golfplaten, d.d. 18 januari

* Eemsboerveldweg ongenummerd, kadastraal bekend gem. Onstwedde, sectie P, nummer 260, het bouwen van een uitzichtplatform, d.d. 19 januari

Mussel

* Musselweg 136, het bouwen van een schuur, d.d. 21 januari

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de woensdag van alle oneven weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de even weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434, team Ruimte.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van team Ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Verleende ontheffing in samenhang met bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij onder gebruikmaking van een ontheffingsprocedure conform artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), een bouwvergunning hebben verleend aan:

* De heer J.W.H. Moorman, voor het verbouwen en vergroten van een woning en een garage, op het adres plaatselijk bekend Kruisstraat 15 in Musselkanaal.

De ontheffing, de bouwvergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van woensdag 27 januari 2010 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis, bij de balie van Team Ruimte.

Beroep instellen

Degene die tijdig een zienswijze hebben ingediend, kunnen beroep tegen de ontheffing en bouwvergunning instellen bij de Rechtbank Groningen, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Het beroepschrift moet binnen zes weken na ter inzage legging worden ingediend. Op grond van artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht kan geen beroep bij de administratieve rechter worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijker wijze kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene Wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht.

Voorlopige voorziening

Indien u een beroepschrift indient kunt u de President van de Rechtbank in Groningen verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Een voorlopige voorziening kan worden aangevraagd als er sprake is van een spoedeisend belang. Het adres waar dit verzoek naar toegestuurd moet worden is: President van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat bij besluit d.d. 19 januari 2010 het projectbesluit `Telefoonweg' is vastgesteld. Deze planwijziging maakt het mogelijk het perceel voor woondoeleinden te gebruiken.

Waar kunt u het vastgestelde projectbesluit inzien?

Het vastgestelde projectbesluit ligt van 28 januari 2010 tot 11 maart 2010 ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. U kunt het projectbesluit Telefoonweg ook inzien op deze website.

Beroep bij de Raad van State

Tijdens de periode waarin het projectbesluit ter inzage ligt, hebben de volgende personen (belanghebbenden) de mogelijkheid om beroep in te stellen:

* Iedereen die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-projectbesluit kenbaar heeft gemaakt.
* Diegenen die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tijdig kenbaar te maken.

U bent belanghebbende en wilt reageren?

Een beroepschrift kan tot 11 maart 2010 worden ingediend bij de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de procedure is afdeling 3.3 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing.
* 27 januari 2010