Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

013_2010

Sittard-Geleen investeert in speelvoorzieningen voor de jeugd

Sittard-Geleen, 26 januari 2010- Het college van Burgemeester en Wethouders heeft vandaag ingestemd met het uitvoeringsprogramma speelvoorzieningen 2010-2011 voor speelvoorzieningen, speeltuinen en JOP's. In het uitvoeringsplan is rekening gehouden met de wensen van bewoners en de leeftijdsontwikkeling in de verschillende buurten en kernen van de stad.

'Buiten spelen draagt bij aan de ontwikkeling van onze kinderen. Het is dan ook belangrijk dat zij gebruik kunnen maken van een goede en duurzame speelomgeving. Het uitvoeringsprogramma 2010-2011 is een volgende stap in de verbetering van de kwaliteit van de speelvoorzieningen in onze stad. Het programma gaat uit van verbetering door het opnieuw inrichten van bestaande speelplaatsen en het wegwerken van achterstallig onderhoud', aldus Wethouder Berry van Rijswijk (Jeugd). Het veilig en verantwoord verblijven van jeugd in de eigen buurt is daarbij het kernpunt. De wethouder geeft aan dat het draagvlak bij bewoners een belangrijke voorwaarde vormt voor het realiseren van de voorzieningen. Verder wordt bij uitvoering nadrukkelijk rekening gehouden met demografische en maatschappelijke ontwikkelingen in een dorp, buurt, of stadsdeel.

Door combinatie van verschillende (wijkgerichte) budgetten, fondsen en zelfwerkzaamheid zijn in de afgelopen twee jaren 27 speel­voorzieningen opgewaardeerd voor een totaalbedrag van bijna 9 ton. Voor de komende twee jaar staan nog eens 35 speelvoorzieningen in de uitvoeringsplanning voor een bedrag van 1,2 miljoen. Dit betreft diverse kleinere voorzieningen, maar ook enkele grotere speeltuinen. Hiermee is tevens de financiering voor de aanleg van Jongeren Ontmoetingsplaatsen structureel geregeld.


---