VerkeersInformatieDienst


ADVIES AVONDSPITS: GA OP TIJD NAAR HUIS

27 januari 2010, 10:28
De VerkeersInformatieDienst adviseert weggebruikers om vanmiddag op tijd naar huis te gaan. Een neerslaggebied dat vanmiddag het land in trekt kan voor gladheid zorgen. Daardoor kunnen gevaarlijke rijomstandigheden ontstaan.

Meteoconsult verwacht dat een neerslaggebied vanaf 15:00 uur vanuit het noordwesten het land in trekt. Het neerslaggebied bestaat dat voornamelijk uit regen. Ondanks dat verwacht wordt dat de temperatuur boven nul uitkomt kan de wegdektemperatuur nog wel onder nul zijn. Hierdoor kan er op diverse plaatsen ijzel ontstaan.

Het neerslaggebied trekt aan het begin van de avondspits verder het land in. Rond 16:30 uur zal het gebied ter hoogte van Amsterdam liggen en tegen het einde van de avondspits ter hoogte van Utrecht. Naarmate het neerslaggebied verder het land in trekt gaat de regen over in natte sneeuw en in het oosten van het land in sneeuw. Later gaat ook de sneeuw over in regen.

Het gebied ten westen van de lijn Amsterdam-Rotterdam zal redelijk veilig zijn om te berijden, ten oosten van die lijn zullen de rijomstandigheden kritisch zijn.

Om te voorkomen dat het verkeer middenin het slechte weer terecht komt wordt geadviseerd om op tijd naar huis te gaan.