Ingezonden persbericht


Inter Access lanceert EIM Competence Center voor Business Intelligence en Enterprise Content Management

Hilversum, 27 januari 2010 â¤* ICT-dienstverlener Inter Access bundelt al zijn kennis op het gebied van Enterprise Content Management (ECM), Business Intelligence (BI) en Data Quality. Het bedrijf heeft met het oog daarop het Enterprise Information Management (EIM) Competence Center opgericht.

Volgens Inter Access groeien de klanten van het bedrijf de komende vijf jaar toe naar een situatie waarin ze een zogenaamd Enterprise 2.0-informatielandschap nodig hebben. Dit landschap vormt het fundament van Het Nieuwe Werken, waarbij medewerkers altijd en overal toegang hebben tot voor hen relevante bedrijfsinformatie. Zij kunnen deze informatie los van tijd, plaats of apparaat delen, bewerken en presenteren. Deze ontwikkeling wordt bevestigd door analisten als Gartner.

Om Het Nieuwe Werken mogelijk te maken, is het nodig de bestaande verzuiling in diverse technologieën rondom ECM en BI te doorbreken en de kennis naar een overkoepelend niveau te brengen. Met het EIM Competence Center van Inter Access gebeurt dit voor de aanwezige kennis op de verschillende BI- en ECM-platformen. Inter Access beschikt over uitgebreide kennis op deze gebieden rond oplossingen van diverse grote softwareleveranciers, waaronder IBM, SAP, Microsoft, Oracle, Kofax en Informatica. Daarnaast is er ook expertise opgebouwd op het gebied van open source-software (Alfresco en Pentaho).

'We hebben vandaag een sterke positie in de markt op veel deelgebieden van business intelligence en content management, maar dat is niet langer genoeg', zegt Han Dieperink, lid hoofddirectie van Inter Access. 'Het Nieuwe Werken vraagt om integratie van al die gebieden en met dit unieke EIM Competence Center zijn we daar klaar voor.'

###

Over Inter Access
Met ruim zevenhonderd medewerkers in vaste dienst en tweehonderd externe professionals in Nederland en België is Inter Access al meer dan dertig jaar de IT-dienstverlener bij uitstek voor middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, handel, industrie en financiële dienstverlening. Inter Access biedt deze organisaties een totaalaanbod voor ontwerp, realisatie en beheer van hun applicaties en infrastructuur op basis van de nieuwe architectuurprincipes waarin flexibiliteit vooropstaat. Met kerncompetenties rond IBM, Microsoft, Oracle, SAP en open source-technologie wordt invulling gegeven aan de visie van Inter Access over de Enterprise 2.0-informatiearchitectuur waarin de kenniswerker centraal staat en de infrastructuur volledig is losgekoppeld van de toepassing. Hiervoor ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen. Inter Access is de IT-partner die deskundigheid en ervaring combineert met persoonlijke betrokkenheid en flexibiliteit. Zie verder www.interaccess.nl.