Ingezonden persbericht


Teijin Aramid schenkt ¤ 14.225,- aan kerstgelden aan Artrose & Reuma Stichting

Arnhem, 27 januari 2010 - Uit handen van een delegatie van Teijin Aramid, ontvangt mevrouw Cosima Kliebenstein, directeur van de Artrose & Reuma Stichting, vandaag 14.225,- Euro. De delegatie van Teijin Aramid bestaat uit Wessel Bruining, productiedirecteur en Henk Sulmann en Meindert Tuinstra, respectievelijk voorzitter en secretaris van de Ondernemingsraad.

Teijin Aramid wil graag een bijdrage leveren aan de omgeving waarin zij opereert, dit is een streven wat voortkomt uit de bedrijfsfilosofie. Zo sponsort Teijin Aramid met haar materiaal de nieuwbouw van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Daarnaast schenkt Teijin Aramid ieder jaar namens de medewerkers de helft van het kerstgeld aan een aantal goede doelen, zowel regionaal als landelijk. Bovendien heeft in 2009 een aantal medewerkers van Teijin Aramid het kerstpakket aan een goed doel gegeven. Daarmee kan het bedrijf nu bijna 35.000 Euro aan goede doelen schenken.

Als landelijk doel is dit jaar gekozen voor een donatie van 14.225 Euro aan de Artrose & Reuma Stichting. Zij besteden het geld voor het aanschaffen van nieuwe computers en presentatiematerialen voor beurzen. Volgens Cosima Kliebenstein, directeur van de Artrose & Reuma Stichting, komt dit geld bijzonder goed terecht: 'Onze stichting staat geheel los van het Reumafonds en moet het financieel voor een groot deel hebben van dit soort donaties. Wij zien dat er toenemende behoefte is aan informatie over andere mogelijkheden van pijn- en ziektebestrijding. Wij vinden het belangrijk om patiënten daarover te informeren.'

Teijin Aramid steunt diverse goede doelen
Naast de Artrose & Reuma Stichting, steunt Teijin Aramid met het kerstgeld ook nog vier regionale initiatieven met een donatie. Zo is het kerstgeld van Teijin Aramid in Delfzijl (3.500,- Euro) naar het Ommelander ziekenhuis gegaan en het kerstgeld van Teijin Aramid in Emmen (10.500,- Euro) naar zorgcentra de Trans en de Leite. Het kerstgeld van Teijin Aramid in Arnhem is gedeeltelijk aan Basisschool de Schilderspoort geschonken (3.500,- Euro). Het andere deel zal begin februari worden geschonken aan Manege zonder Drempels in Bennekom.

//////////////////////////////////////////

Over de Artrose & Reuma Stichting
De Artrose & Reuma Stichting is in september 1999 opgericht te Amsterdam door partijen die meer aandacht wilden voor complementaire en alternatieve behandelmethoden voor mensen die lijden aan een reumatische aandoening. Nog steeds blijven de uitgetrokken gelden voor voorlichting hierover en onderzoek naar deze vorm van geneeswijzen sterk achter bij de reguliere geneeswijzen. De behoefte aan informatie over andere mogelijkheden van pijn- en ziektebestrijding zonder nare bijwerkingen neemt de laatste jaren sterk toe. Daarnaast geeft de Artrose & Reuma Stichting voorlichting op locatie in de vorm van een presentatie over artrose, reumatoïde artritis of andere reumatische aandoeningen en alternatieve behandelwijzen. Meer informatie: http://www.reuma-stichting.nl.

Over Teijin Aramid
Wij zijn Teijin Aramid, een dochteronderneming van de Teijin Groep met een passie voor aramide. Onze toewijding aan zowel ons product als onze klanten heeft ons een wereldleider in aramide gemaakt. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is ons Twaron (TM), Sulfron (TM), Teijinconex (TM) of Technora (TM) aanwezig. Onze producten zijn wereldwijd te vinden in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, optische kabels en olie & gas. Met onze vier hoogwaardige aramide vezels - geproduceerd in onze fabrieken in Nederland en Jappan - bieden wij een breed pallet aan producten. En mett onze ongekende kennis en ervaring zijn wij in staat continu te werken aan nieuwe innovaties. Vaak in samenwerking met klanten en partners via onze wereldwijde sales & marketing organisatie. Dat is 'The power of Aramid'. Als u meer wilt weten over de wereld van aramide of als u ideeën wilt uitwisselen over nieuwe oplossingen, bezoek dan onze website www.teijinaramid.com.

Over de Teijin Groep
Teijin Aramid is onderdeel van de Teijin Groep. Teijin is een mondiale, technologiegedreven groep die actief is op vijf hoofdgebieden: synthetische vezels; films en kunststoffen; farmaceutica en medische hulpmiddelen; groot- en detailhandel; en IT en nieuwe producten. Teijin Limited, de holdingmaatschappij van de Teijin Groep, is genoteerd aan de aandelenbeurzen van Tokio en Osaka. De organisatie had een geconsolideerde omzet van 9,4 miljard dollar (943,4 miljard yen, 1 dollar = 100 yen) in fiscaal jaar 2008 en heeft wereldwijd circa 19.000 medewerkers verspreid over ongeveer 160 landen. Ga voor meer informatie naar www.teijin.co.jp.

Noot voor redacties