Ingezonden persbericht


Cytotron behandelingen opgeschort

Quress heeft besloten om per 27 januari de behandeling van patiënten met artrose of kanker met de Cytotron tot nader orde uit te stellen.

Quress heeft en had altijd het belang van de patiënten voor ogen. Met de negatieve publiciteit van de afgelopen periode staan Quress en haar partners sterk onder druk. We zijn van mening dat het goed is dat er een kritische houding is ten aanzien van nieuwe behandelmethoden en dat patiënten beschermd dienen te worden.

Zoals de discussie nu wordt gevoerd en door het ontbreken van een dialoog met de critici kunnen we ons niet verweren. Daardoor komt de gehele toekomst van de technologie van de Cytotron in gevaar.

We zijn gevoelig voor de kritiek van de medische wereld dat ook een onafhankelijk Universitair onderzoeksinstituut de goede werking van de Cytotron zou moeten vaststellen en dat daarover in een gerenommeerd medisch tijdschrift gepubliceerd zou moeten zijn alvorens tot behandeling kan worden over gegaan.

Het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar de werking en de effectiviteit van de Cytotron is altijd een primaire doelstelling van Quress geweest.

De volgende redenen hebben ons doen besluiten om in een vroeg stadium te starten met het behandelen van patiënten;


- de vele goede ervaringen van en gesprekken met patiënten die in India met de Cytotron behandeld zijn,


- het feit dat er na wetenschappelijk onderzoek een patent op de technologie is verleend,


- het feit dat de veiligheid en effectiviteit door Underwriter Laboratories, een door de Europese Unie aangewezen onderzoeksinstelling, bewezen is geacht,


- het feit dat door Underwriter Laboratories een certificaat voor een medisch therapeutisch toestel is afgegeven.


- het feit dat door deze certificering behandeling in Europa mogelijk is.

Daarbij zijn er geen noemenswaardige bijwerkingen noch is er interferentie met regulier medicijngebruik.

Quress behandelde vooralsnog vooral patiënten met artrose die moeilijk geopereerd konden worden of patiënten met kanker waarvoor er geen behandelmogelijkheden meer waren.

Quress kan en wil niet de toekomst van deze technologie in gevaar brengen. Daarmee is uiteindelijk het belang van patiënten het minst gediend. Dat heeft ons ertoe bewogen om de behandeling van nieuwe patiënten uit te stellen.

Patiënten die vooruitlopend op het beschikbaar komen van de behandeling in Europa willen worden behandeld kunnen zich wenden tot het klinisch testcentrum in Bangalore. Indien het klinisch testcentrum de patiënt accepteert, is de behandeling gratis.

Quress zal zich de komende periode concentreren op het stimuleren van onafhankelijk onderzoek door Universitaire onderzoeksinstituten.

We hebben een eerste stap daarin gezet op het terrein van de behandeling van artrose.

Met een vooraanstaande Universitaire onderzoeksinstelling is overeengekomen dat zij een onafhankelijk dubbelblind onderzoek zullen instellen naar de vorming van kraakbeen door behandeling met de Cytotron.

Wij hopen dat wij op het terrein van de behandeling van kanker op korte termijn ook een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek kunnen doen aanvangen.

Quress verliest nu de mogelijkheid om de inkomsten uit behandelingen te herinvesteren in wetenschappelijk onderzoek en zal daarom versneld een aandelenemissie doen om de onderzoeken te financieren.