Ingezonden persbericht


-----------------------
27 januari 2010

ONTKNOPING AUSTRALIAN OPEN LIVE OP EUROSPORT

Na tien dagen toptennis down under, doen Eurosport en Eurosport HD van 28 tot en met 31 januari verslag van de ontknoping van de Australian Open. De halve finales en de finale van zowel de mannen als de vrouwen zijn rechtstreeks te zien.

Halve finales vrouwen
In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 januari doen Eurosport en Eurosport HD verslag van beide halve finales bij de vrouwen. Om 03.30 uur speelt (nummer 1 van de wereld en titelverdedigster) Serena Williams (VS) 'haar' halve finale tegen (de als 16e geplaatste) Na Li (China). Aansluitend speelt Justine Henin (België), die aan een geweldige comeback bezig is, de tweede halve finale tegen (de eveneens verrassende, want ongeplaatste) Jie Zheng (China).

Halve finales mannen
De eerste halve finale bij de mannen staat gepland voor donderdagochtend, om half 10. Andy Murray (Groot Brittannië), die in zijn kwartfinale eenvoudig won door opgave van zijn tegenstander Rafael Nadal (Spanje), komt daarin in actie tegen (de als 14e geplaatste) Marin Cilic (Kroatië). Vrijdagochtend, eveneens om half 10, staat de tweede halve finale bij de mannen op het programma. Roger Federer (Zwitserland) neemt het daarin op tegen (nummer 10 van de wereld) Jo-Wilfried Tsonga (Frankrijk).

Finales en commentaar
Zaterdagochtend, om 09.30 uur, wordt de finale bij de vrouwen gespeeld. De mannenfinale staat voor zondagochtend op het programma, ook om 09.30 uur. Het Nederlandstalige commentaar bij de resterende partijen (de halve finales en de finales) wordt verzorgd door Kristie Boogert, Theo Bakker, Mariëtte Pakker en Carlo Wilmots.

Sydney en de Rod Lever Arena

De Eurosport Groep is het grootste sport- en entertainmentplatform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese TV-zender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 118 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition simultaanzender van Eurosport. Eurosport 2, 'the new generation sports channel', bereikt 40 miljoen huishoudens in 14 talen en 46 landen. Eurosportnews is Eurosports sportnieuwszender, wordt wereldwijd uitgezonden en bereikt 6 miljoen huishoudens. Eurosport Asia/Pacific bereikt 14 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op organisatie, management en promotie van grote internationale sportevenementen. Eurosport's online sportplatform is Europa's meest bezochte online sportbestemming met bijna 8 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites en - applicaties in 9 talen, voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Player kijkt men online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en evenementen die níet op TV te zien zijn. Ga voor veel meer informatie over de Eurosport Groep naar eurosportcorporate.com.



Ingezonden persbericht