NCRV

Generatie 2010

NCRV volgt nieuwe generatie vanaf de wieg

Donderdag 28 januari 2010

21.30 uur, Nederland 1

Hoe wordt een generatie groot in Nederland? Welke keuzes maken ze, waar lopen ze tegenaan en hoe is het om op te groeien in deze tijd? In Generatie 2010 worden vier kinderen vanaf de wieg tot hun volwassenheid gevolgd. Elk jaar laat de NCRV in januari in een aantal afleveringen zien hoe het de gezinnen het afgelopen jaar is vergaan.

Generatie 2010 volgt de gezinnen van heel dichtbij waardoor een nauwkeurig en mooi tijdsbeeld ontstaat op basis van vele grote en kleine gebeurtenissen. Naast de opnamen van verslaggevers leggen de gezinnen hun dagelijkse leven ook zelf vast op beeld.

In het eerste jaren is een grote rol weggelegd voor de ouders. Zij worden gevolgd tijdens de zwangerschap en de geboorte van hun kind. Wat zijn hun twijfels, zorgen en dromen? Naarmate de tijd vordert, zullen de kinderen meer en meer hoofdpersoon van de serie worden.

De gezinnen zullen tijdens de hele periode worden bijgestaan door een psycholoog.

In Denemarken, waar het programma sinds 2000 loopt onder de titel Generation 0, is het een groot succes. Generatie 2010 wordt geproduceerd door Eyeworks.