Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Beleidsgericht onderzoek primair onderwijs

Conferentie 'Lessen uit onderzoek'

28 januari 2010

Iedereen heeft verstand van onderwijs in Nederland. Uit eigen ervaring, want in Nederland heeft iedereen zelf op school gezeten. Docenten die dagelijks voor de klas staan hebben vaak goede ideeën over wat wel en niet werkt op hun school. Ook ouders en politici denken graag mee over het onderwijs. De effectiviteit van veel onderwijskundige vernieuwingen is echter vaak onvoldoende wetenschappelijk bewezen.

Evidence-based onderwijs staat voor een cultuurverandering. Binnen de school helpt een onderzoekende houding van docenten om de goede ideeën ook te onderbouwen. Buiten de school vormt zorgvuldig onderzoek een nuttige check op vernieuwingen in het onderwijs. Redenen genoeg om scholen en wetenschappers samen te brengen en gezamenlijk de zoektocht naar bruikbare kennis verder vorm te geven.

Op 28 januari 2010 organiseren Kennisnet, Senter Novem en het Ministerie van OCW in samenwerking met de PO-Raad, VO-Raad en MBO-Raad de conferentie 'Lessen uit onderzoek'.

Bent u geïnteresseerd in:

* kritische beschouwingen over onderzoek in het onderwijs;
* resultaten en ervaringen van diverse programma's voor onderzoek in de school zoals Durven Delen Doen, Leren met meer Effect, De Academische Opleidingsschool of Kennis van Waarde Maken;
* welke programma's op het gebied van onderzoek in het onderwijs er de komende tijd worden opengesteld voor deelname, zoals Onderwijs Bewijs en Innovatie Impuls;

* hoe u als wetenschapper de juiste school als partner vindt en als school het juiste wetenschappelijk instituut;

en/of

* handvatten om een goed voorstel te schrijven (toegespitst op het programma Onderwijs Bewijs)?

Dan is deze conferentie een absolute 'must' voor u.

Hierbij nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan deze conferentie. Binnekort kunt u zich hier aanmelden en een (voorlopig) programma vinden. Links naar de programma's die op deze dag aanwezig zijn: Innovatie impuls, Onderwijs Bewijs, Leren met meer Effect, Kennis van Waarde Maken, de Academische opleidingsschool en Durven Delen Doen.

Locatie
Jaarbeurs Utrecht

Toegangsprijs
Informatie hierover wordt later bekend gemaakt op de website van de Academische Opleidingsschool (AOS)