Gemeente Dirksland


28 januari: Nationale Gedichtendag op Goeree-Overflakkee

De Reizende Dichters Goeree-Overflakkee organiseren in het Diekhuus in Middelharnis de Nationale gedichtendag "Poëzie In Meervoudâ met (natuurlijk) veel gedichten, maar ook film, muziek, projecties en de uitslag van de jonge dichterstalentenjacht (basisscholen) op de kop van Goeree.

Het nationale thema van de gedichtendag is âover de grensâ en dit thema zal in diverse bijdragen te horen (en te zien) zijn. De nationale gedichtendag is een initiatief van Poetry International (Nederland) en Stichting Lezen (Vlaanderen).

De presentatie wordt verzorgd door Herman Maas en als voorzitter van de jury voor de gedichtenwedstrijd treedt Greet Hommes op.

In samenwerking met Filmhuis Middelharnis wordt de film âGaandewegâ, over dichter/publicist Rien Vroegindeweij, vertoond. "Poëzie In Meervoud" wordt afgesloten met een optreden in de foyer van de band Met Beide Voeten.

Aanvang: 17.30 uur (met ontvangst en stamppotmaaltijd), toegang: ⬠12,00 én 20.00 uur, toegang: ⬠5,00.

Bezoekers krijgen een button als toegangsbewijs. Reserveren: receptie@hetdiekhuus of telefoon (0187) 48 24 00. Â

Het programma (onder voorbehoud van wijzigingen) 17.30 uur: Ontvangst op het plein, met vuren, orgelmuziek, een drankje en dichters lezen voor uit de oogo bundelÂ

19.00 uur: Bekendmaking winnaar wedstrijd
19.10 uur: Start maaltijd en voordracht gedichten winnaar en genomineerden
20.00 uur: De nieuwe bundel âo-o-go bladerboekâ in de spotlights 20.15 uur: Vertoning film "Gaandeweg"
20.15 uur: Voordracht gedichten door Reizende Dichters 21.30 uur: Optreden band "Met Beide Voeten" en tweede vertoning film 23.00 uur: Einde

Â

Voor een impressie van de Reizende Dichters kunt u een bezoek brengen aan www.oogo.cultuurpleingo.nl.Â