Gemeente Dalfsen

Avond voor mantelzorgers in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld

14-01-2010

Informatie en cabaret voor mantelzorgers

Dalfsen - De gemeente Dalfsen en de werkgroepen mantelzorg nodigen mantelzorgers uit voor een avond met informatie en cabaret in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld. De avonden sluiten de campagne `Mantelzorger, hoe bedoel je?' af. Met deze campagne wil de gemeente meer bekendheid geven aan het begrip mantelzorg en mensen ook informeren over waar zij naar toe kunnen met vragen.

Mantelzorger, hoe bedoel je?

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig zorgen voor een familielid, partner, vriend of buur met een beperking of ziekte. De meeste mensen zorgen graag voor iemand die dicht bij hen staat als dat nodig is en vinden het ook heel normaal. Toch zitten ook mantelzorgers wel eens met een vraag. Dan is het goed om te weten dat er organisaties zijn die advies kunnen geven en dat er regelingen bestaan die interessant kunnen zijn voor mantelzorgers. De gemeente heeft de mantelzorggids uitgebracht met informatie en adressen.

Locatie en aanmelden

U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom bij één van onderstaande avonden:

* 28 januari 2010, Lemelerveld; Locatie: Zaal Reimink, Dorpsstraat 2 Contactpersoon: Diny Brok, telefoon (0572) 37 27 38
* 2 februari 2010, Nieuwleusen; Locatie: Ontmoetingskerk, Burg. Backxlaan 269
Contactpersoon: Fenny Harke, telefoon (0529) 85 09 10
* 4 februari 2010, Dalfsen; Locatie: De Trefkoele, Ruigedoornstraat 108
Contactpersoon: Greetje den Boer, telefoon (0529) 43 33 48

Aanmelden kan door te bellen met bovengenoemde contactpersonen of door een e-mail te sturen naar mantelzorg@dalfsen.nl, graag vóór 26 januari. De avond is gratis. Wilt u samen met iemand komen (uw partner, degene voor wie u zorgt, een broer of zus, etc.), dan is ook hij of zij van harte welkom.