ROC Friese Poort Bart Chabot speciale gast op Gedichtendag 2010
Kick off gedichtenwedstrijd

De landelijk bekende dichter/entertainer Bart Chabot is op donderdag 28 januari om 15.30 te gast bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder aan het Harmen Visserplein 5 in Emmeloord. Chabot doet ter gelegenheid van Gedichtendag 2010 de aftrap van de jaarlijkse gedichtenwedstrijd voor bewoners van de Noordoostpolder. De toegang is gratis. Voor het eerst is de gedichtenwedstrijd georganiseerd door een breed comité waarin vertegenwoordigd zijn FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, ROC Friese Poort, Plantage Boekhandel Marsman en het Comité 4 mei Noordoostpolder. Met elkaar kozen zij het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor de gedichtenwedstrijd: Vrijheid wereldwijd. Met daarbij de vraag: Wat betekent vrijheid voor jou?

Iedereen, die ouder is dan 12 jaar wordt uitgenodigd voor 15 maart 2010 gedichten in te sturen. Er zijn twee leeftijdscategorieën nl. 12 tot en met 17 jaar en 18 jaar en ouder. De gedichten kunnen worden gemaild naar gedichtenwedstrijd@flevomeerbibliotheek.nl of per post verstuurd worden naar: FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder o.v.v. gedichtenwedstrijd 2010, Postbus 7, 8300 AA Emmeloord.

Een reglement voor deelname aan de gedichtenwedstrijd is verkrijgbaar bij Boekhandel Marsman (tel.612913), bij de FlevoMeer Bibliotheek | Noordoostpolder (tel. 612059) en in de bibliobus. Dit reglement is ook te downloaden van de websites de deelnemende organisaties.

Een deskundige jury, bestaande uit burgemeester Van Rappard, Job Degenaar, Nienke Feddes, Ellen van Elk en Joop Masséus beoordeelt alle ingezonden gedichten en kiest de winnende gedichten. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei dragen de winnaars hun gedichten voor.

Om bewoners van de Noordoostpolder enthousiast te maken voor deze wedstrijd komt Bart Chabot op 28 januari van 15.30 - 17.00 uur naar Emmeloord. Hij zal met een ongetwijfeld bijzondere en inspirerende bijdrage zijn visie op de gedichtendag en het thema geven.