Tweede Kamer der Staten Generaal

Interparlementaire conferentie verbetering van de controle en verantwoording op Europese begrotingsgelden

De Kamercommissies voor Rijksuitgaven en Europese Zaken organiseren in samenwerking met de commissie voor Financiën van de Eerste Kamer op donderdagavond 28 januari en vrijdag 29 januari 2010 een interparlementaire conferentie. Het thema van de internationale conferentie is verbetering van de controle en verantwoording op Europese begrotingsgelden in de Europese lidstaten. De conferentie heeft plaats in de Oude zaal van de Tweede Kamer.

Aan de conferentie nemen, inclusief Nederland, achttien delegaties deel van Europese nationale parlementen, alsmede delegaties van het Europees Parlement, de Europese Rekenkamer en de Algemene Rekenkamer. De deelnemers spreken over de rol van de Europese lidstaten en de rol van de nationale parlementen om de controle op Europese begrotingsgelden te verbeteren. Doel is aan het slot van de conferentie een gezamenlijke eindverklaring op te stellen met concrete doelen die richting geven voor de toekomst.

De stuurgroep die de conferentie organiseert bestaat uit de Kamerleden:
Charlie Aptroot (VVD), Jan Mastwijk (CDA), Mei Li Vos (PvdA), Farshad Bashir (SP) en Stef Blok (VVD).

Tijdens de conferentie worden inleidingen verzorgd door onder andere de heer Luigi de Magistris, voorzitter van de budgetcontrolecommissie van het Europees Parlement, en de heer Josef Bonnici, van de Europese Rekenkamer.
Het Tweede Kamerlid de heer De Nerée tot Babberich zal eveneens een inleiding verzorgen.

Meer informatie over de conferentie treft u aan op www.houseofrepresentatives.nl/conference