Gemeente Breda

Open huis Kindcentrum Olympia

Aan de Vlierenbroek in de Haagse Beemden staat Kindcentrum Olympia: de eerste brede school van Breda. Olympia is hét centrale punt voor ouders, kinderen en jongeren in de wijk.

Op 28 januari van 13.00 tot 17.00 uur opent het nieuwe gebouw haar deuren en kunnen alle grote en kleine wijkbewoners zien en beleven wat er gebeurt. Ouders, opvoeders, kinderen en andere belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te maken met de scholen en alle organisaties.

Â

Workshops voor jong en oud

Tijdens de open dag kunnen ouders en kinderen deelnemen aan workshops en rondleidingen. Er zijn workshops zoals een circus, kinderkeuken, Spel aan huis, opvoedspel en sociale vaardigheidstraining. Deze workshops worden gegeven door de mensen die met elkaar samenwerken binnen Olympia. Dit zijn onder andere de twee basisscholen (Openbare basisschool De Vlier en katholieke basisschool Hagehorst), Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Careyn (het consultatiebureau), peuterspeelzaal de Keettrappertjes, buitenschoolse opvang van Kober, welzijnswerk van Surplus Welzijn en de Stichting Mees (dagopvang voor kinderen met een beperking). Voor iedereen die meedoet, is er een verrassing.

Tijdens het open huis zijn er voor alle ouders en opvoeders rondleidingen door het gebouw. Bij kindcentrum Olympia staat opvoeden, opgroeien en ontwikkelen van een kind echt centraal.

Â

Activiteiten voor iedereen

Voor wie niet meedoet aan de activiteiten is er genoeg te beleven en te proeven op het ontmoetingsplein.

Ouders uit de wijk hebben hapjes uit alle windstreken klaargemaakt en er is gratis thee, koffie en limonade. Deze middag vindt ook de prijsuitreiking van de CJG-ballonnenwedstrijd plaats. Dan wordt bekend gemaakt welke ballon het verst is gekomen. De wedstrijd maakte deel uit van de openingsactiviteiten op 22 oktober 2009.

Â

Brede scholen

Olympia is de éérste brede school in Breda. Het doel van de Brede School is het vergroten van ontwikkelingskansen van kinderen door hen en hun ouders waar nodig ondersteuning te bieden.

Op dit moment wordt er gebouwd aan de Brede school in Geeren Noord en zijn de plannen voor de Brede school in Heuvel, het Huis van Heuvel bijna klaar. Het is de bedoeling dat deze scholen eind 2010 en in 2011 in gebruik worden genomen.

Â

Breda, 19 januari 2010