Gemeente Edam-Volendam

Cursus alcohol en drugs in het verkeer

rijbewijs Het college van B&W heeft besloten om degenen die voor het eerst hun rijbewijs gaan halen een cursus alcohol en drugs in het verkeer aan te bieden. Deze cursus is gratis en wordt verzorgd door Brijder Verslavingszorg.

De gemeente heeft met de rijschoolhouders afspraken gemaakt om deze cursus als onderdeel van hun lespakket groepsgewijs aan te bieden. De cursus duurt plm. twee uur en bij goed gevolg krijgen de deelnemers 50% korting op de legeskosten voor de afgifte van het eerste rijbewijs. Dat komt nu neer op een korting van EUR.20,50.

Bij voldoende aanmeldingen vindt de cursus plaats elke laatste donderdag van de maand om 19.00 uur, nu dus op 28 januari a.s. Hiervoor kunt u zich nog aanmelden. U kunt dat doen via de volgende website: www.spoorenberg.nl

glas bier en wijn Alcohol en drugsgebruik is de oorzaak van een derde van alle verkeersdoden in Nederland. Brijder Verslavingszorg verzorgt een cursus alcohol en drugs in het verkeer om aankomende bestuurders te leren middelengebruik (alcohol en drugs) en rijden van elkaar te scheiden. Hierdoor wordt de verkeersveiligheid verbeterd. In het kader van het alcoholontmoedigings- en drugsbestrijdingsbeleid wil het college geld uittrekken om in 2010 aankomende bestuurders te stimuleren deze cursus te volgen. Eind 2010 volgt een evaluatie, waarna beoordeeld wordt of hiermee wordt verder gegaan.