Persberichten

Veranderend proces bij duurzaam bouwen hoofdthema congres Greenbuild

Publicatiedatum: 21-01-2010

Persbericht
Utrecht, 21 januari 2010

Duurzaam bouwen en de nieuwe rol van de architect

Tijdens het congres Greenbuild op 28 januari 2010 in Ahoy Rotterdam is het hoofdthema: het veranderende proces bij duurzaam bouwen. Dit wordt toegelicht vanuit de praktijkervaring met nieuwbouw en renovatie. Onder andere door de ontwerper van het prestigieuze project 'De watertoren' in Bussum.
De architect is een van de belangrijkste schakel in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. De klant vraagt om een duurzaam eindproduct voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Maar duurzaam ontwerpen komt niet alleen door gebruik te maken van andere materialen. Het ontwerpproces bij duurzaam bouwen is 180 graden veranderd ten opzichte van traditioneel bouwen.

Sprekers
Sprekers tijdens het congres Greenbuild zijn onder andere Menno Kooistra, Michiel Haas, Bob Kuster, Wouter Beck, Jamie van Lede, en Stefan van Uffelen. De dag staat onder leiding van Gerard Vos, de hoofdredacteur van het toonaangevende magazine en weblog Duurzaam Gebouwd. Het volledige programma is te vinden op www.greenbuild.nl.

Toegangsvoucher
Het congres wordt georganiseerd door het platform Duurzaam Gebouwd in opdracht van VNU Exhibitions Europe. Wegens de grote belangstelling voor Greenbuild is het helaas niet voor iedereen meer mogelijk het congres te bezoeken. Het maximum aantal plaatsen is 500. Belangstellende kunnen op donderdag 28 januari vanaf 11:00 uur een toegangsvoucher voor het congres Greenbuild afhalen bij de infobalie (naast de garderobe) in Ahoy Plaza.

Tegelijk
Gelijktijdig met Greenbuild vinden de vakbeurzen GEVEL, Licht & Architectuur en het evenement Material Xperience plaats in Ahoy Rotterdam. "GEVEL wordt voor de vierde keer georganiseerd en staat binnen de architectuurwereld bekend als een geweldige beurs", zegt Richard Butter Project Manager GEVEL en Licht & Architectuur. "Voor de doelgroep is het interessant dat de evenementen tegelijk plaats vinden. Material Xperience is een combinatie van een speciale expositie en lezingen door keynote speakers die een bijzondere kijk hebben op de laatste materiaalinnovaties. Het voornaamste onderdeel van Material Xperience wordt gevormd door de Materia-expositie, een presentatie van de nieuwste materialen en de toepassingen."
De data van GEVEL, Licht & Architectuur en Material Xperience zijn van 27 tot en met 29 januari 2010. De beurzen zijn met dezelfde toegangskaart te bezoeken. Voor meer informatie op www.gevel-online.nl of www.lichtenarchitectuur.


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions