Gemeente Achtkarspelen


Informatiebijeenkomst Innovatie Prestatie Regeling voor ondernemers

Op donderdag 28 januari 2010 organiseren de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel een informatiebijeenkomst over de IPC-regeling. Deze subsidieregeling, bestemd voor MKB-ondernemers, is bedoeld om innovaties in het bedrijfsleven mogelijk te maken.

De genoemde gemeenten willen ondernemers helpen om hun innovatieplannen te realiseren door middel van de Innovatie Prestatie Regeling. Innovatie is namelijk van wezenlijk belang voor de groei en ontwikkeling van bedrijven. Deze landelijke subsidieregeling is bedoeld voor bedrijven in het MKB. Er kan tot maximaal ⬠50.000 subsidie ontvangen worden voor realisatie van een innovatieproject. De regeling wordt uitgevoerd door SenterNovem, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

Bedrijven hebben vaak goede innovatieve ideeën of zien kansen in de markt, maar weten niet hoe deze te ontwikkelen of benutten. Ook kan behoefte bestaan aan hulp van andere bedrijven of financiële ondersteuning. Voor dit soort situaties is deelname aan de IPC-regeling de oplossing. De subsidieregeling biedt ondersteuning voor allerlei typen innovaties, zoals het gebruik van nieuwe materialen of technologieën, het ontwikkelen van nieuwe producten of procesverbeteringen.

De bijeenkomst vindt plaats in samenwerking met de Stichting Kennistransfer & Innovatie Noord-Nederland (SKINN). SKINN fungeert als penvoerder voor de deelnemers in een project en neemt daarmee de bedrijven de administratieve lasten uit handen. Dit maakt de IPC-Regeling beter toegankelijk.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op donderdag 28 januari 2010 om 20.00 uur in het gemeentehuis in Damwoude (Hynsteblom 4). Meer informatie over deze subsidieregeling is te vinden op de website van SenterNovem www.senternovem.nl/IPC.
Ook kan contact worden opgenomen met de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Achtkarspelen, mevrouw I. Boekhorst, telefoon (0511) 54 82 00 of i.boekhorst@achtkarspelen.nl. Geïnteresseerden die zich willen opgeven voor de informatieavond kunnen een mail sturen naar het hiervoor genoemde adres.