Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Green Energy Event: Kansen voor duurzame energie in Nederland.

28 jan 2010 15:00 - 28 jan 2010 17:00 Locatie: Holland Gateway, WTC, Schiphol Boulevard 167 , Schiphol Organisatie: Holland Gateway Website: http://www.hollandgateway.com

Kansen voor duurzame energie in Nederland â beyond Kopenhagen

De âHub for international businessâ, Holland Gateway, nodigt u uit voor de network meeting âKansen voor duurzame energie in Nederland â beyond Kopenhagenâ.

Nu de onderhandelingen op de klimaattop in Kopenhagen zijn afgerond, wordt de balans opgemaakt. De Kopenhagen top liet zien dat er een duidelijke verandering in opinie gaande is omtrent het toewerken naar een duurzame globale economie. Prof.dr.ir. Pier Vellinga, met een lange staat van dienst als onderzoeker in het veld van klimaatverandering en duurzame energie en tevens één van de belangrijke personen bij het tot stand brengen van de Holland Climate House bij de klimaattop, zal zijn mening geven over het verloop en de uitkomst van de onderhandelingen tijdens de klimaattop. Tevens zal hij uitleenzetten welke commerciële mogelijkheden er zijn en welke beleidsontwikkelingen in het verschiet liggen.

De opkomende mogelijkheden in de duurzame energie sector hebben geleid tot een indrukwekkende stijging in investeringen in de sector. Er is een ontwikkeling gaande waarbij vele internationale bedrijven onderzoek doen naar de mogelijkheden voor commerciële exploitatie van duurzame energie in Nederland. Niet slechts alleen, maar ook met bestaande partners. Bij de Holland Gateway network meeting ligt de focus op de mogelijkheden voor de offshore wind industrie. Jaap Olthoff Msc. zal een overzicht geven van het business klimaat en de ontwikkelingen in deze branche. Hiervoor zal hij ter illustratie de business case âNUON Wind Energyâ presenteren.

Beide sprekers zullen hun analyse geven over het huidige potentieel van internationale bedrijven in de sector en hun verwachtingen voor toekomstige ontwikkelingen.

Prof.dr.ir Pier Vellinga is professor in Environmental Sciences and Global Change aan de VU Amsterdam en Wageningen UR (University and Research centre) en tevens voorzitter van het Centrum Kennis voor Klimaat. Jaap Olthoff Msc. is hoofd technologie van NUON Wind Benelux.

Daarnaast zullen er o.a. officiële vertegenwoordigers aanwezig zijn van de Verenigde Staten, Frankrijk, Israel, China, Spanje en Duitsland.

Aan het bijwonen van deze meeting zijn geen kosten verbonden.

Contact Aanmelding per e-mail contact@hollandgateway.nl