Gemeente Almere

Stadsdichter treedt op voor treinreizigers

25-01-2010

Mario Withoud, stadsdichter van Almere De Almeerse stadsdichter Mario Withoud treedt donderdag 28 januari tussen 17.00 en 18.30 uur op in het Kunstlokaal van station Almere Muziekwijk. Eerder die dag reist hij van 13.00 tot 15.30 uur op het Almeerse deel van de Flevolijn. In de trein draagt hij gedichten voor ter aankondiging van het optreden in het Kunstlokaal station Almere Muziekwijk.

In december 2008 werd Mario tot stadsdichter benoemd door Wethouder Arno Visser. De stadsdichter schrijft regelmatig gedichten over Almere en over de gebeurtenissen die hier plaatsvinden.

De afgelopen maanden droeg Withoud voor bij de onthulling van een scheepswrakkunstwerk en tijdens de landelijke stadsdichtersdag. Tijdens die laatste gelegenheid is een bundel gepresenteerd, waarin drie stadsgedichten van Withoud staan. Gedichten zijn ook te vinden op www.almere.nl/stadsdichter.

Kunstlokaal Muziekwijk

De voormalige wachtruimte van station Almere Muziekwijk wordt nu gebruikt als expositieruimte. De initiatiefnemers hiervan streven naar het gebruik van de wachtkamer als expositieruimte. In samenwerking met Cultuur Spoor Nieuw Land (CSNL) en stadsdichter Mario Withoud is nu dit initiatief voor gedichtendag 2010 ontstaan.