Gemeente Voorschoten

optocht

Leerlingen OBS De Vos in lawaai optocht

Haven bij Allemansgeest Op donderdagmiddag 28 januari slaat wethouder Marijke Kleijweg samen met de leerlingen van OBS De Vos de eerste paal voor het nieuwe schoolgebouw in Krimwijk II in Voorschoten. Dit is het startsein voor de bouw van de negen-klassige school met gymzaal. Het is de bedoeling dat de leerlingen van de locaties aan de Prinses Marijkelaan en de Professor Einsteinlaan eind dit jaar de nieuwe huisvesting aan de Multatulilaan kunnen betrekken.

In nauw overleg met het schoolbestuur is een gebouw ontworpen dat voldoet aan de eisen van een moderne school en dat aansluit bij het onderwijskundig concept van De Vos. De bouw van de school en de gymzaal wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Midreth. Het ontwerp is van architectenbureau INBO.

Programma
Om 13.40 uur starten de kinderen van de locatie aan de Prinses Marijkelaan een lawaaioptocht en halen vervolgens lopend de kinderen van de locatie Professor Einsteinlaan op. De leerlingen van deze twee locaties gaan namelijk de school in de nieuwbouwwijk betrekken. Aangekomen op het nieuwbouwterrein aan de Multalulilaan slaan de leerlingen samen met wethouder Kleijweg de eerste paal. Dit is gepland om ongeveer 14.00 uur. Het gaat hier symbolisch om twee palen die versierd zijn door de kinderen zelf. Ten slotte laten de kinderen ter ere van de bouwstart ballonnen op bij zowel de nieuwbouwlocatie Krimwijk als bij de locatie Ter Lips.

* 25 januari 2010