Gemeente Enschede

Opening eerste aardgastankstation in Enschede

Primeur voor Weghorst Avia op 28 januari

Op 28 januari openen de Overijsselse gedeputeerde Carry Abbenhues en wethouder Jelmer van der Zee het eerste aardgastankstation in Enschede. Vanaf dat moment kunnen aardgasrijders terecht bij het tankstation Weghorst Avia aan de Twekkeler Es. De provincie werkt samen met gemeenten en brandstofleveranciers aan het realiseren van een goed dekkend netwerk van stations waar aardgas kan worden getankt. Dit tankstation is het vijfde aardgastankstation in Overijssel. Rijden op aardgas is goedkoop in vergelijking met andere brandstoffen en beter voor het milieu.

Convenant
De provincie Overijssel werkt samen met een aantal gemeenten aan het stimuleren van het rijden op aardgas en groen gas. Dit kan namelijk bijdragen aan de vermindering van de uitstoot van fijnstof en CO2. Samenwerking tussen alle partijen die een rol spelen bij deze vorm van mobiliteit staat centraal. Om afspraken te maken over het promoten van het rijden op aardgas worden in de hele provincie convenanten gesloten tussen overheden en ondernemers, waaronder autodealers en brandstofleveranciers. Tijdens de opening van het eerste aardgastankstation in Enschede op 28 januari ondertekenen Enschedese deelnemers het convenant.

Enschede koploper
Dankzij aantrekkelijke subsidieregelingen van het Rijk, provincies en gemeenten neemt het aantal aardgastankstations in Nederland snel toe. De bedoeling is om dit jaar ongeveer 10 aardgastankstations in Overijssel te realiseren. De gemeente Enschede heeft zelf inmiddels 31 aardgasauto's aangeschaft, en is daarmee koploper in Overijssel. Steeds meer autofabrikanten brengen auto's op de markt die geschikt zijn om te rijden op aardgas. De provincie biedt aan wagenparkbeheerders die overwegen om over te stappen advies en begeleiding. Het meest recente overzicht van stations met aardgas is te vinden op www.fuelswitch.nl

Geplaatst: 25 januari 2010.

25 januari 2010