Uitnodiging: Start bouw vooruitstrevende speelweides voor asielhonden

25/01/2010 16:20

Dierenbescherming

Negentien door de Dierenbescherming erkende asielen krijgen vanaf 28 januari een nieuwe speelweide voor hun honden. Frank Dales, directeur Dierenbescherming en Jorg Oostdam, marketing manager van Pedigree, bouwen het eerste speeltoestel op donderdag 28 januari in Enschede. Pers is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Programma 28 januari:

14.30 Ontvangst

14.45 Welkomstwoord Jorg Oostdam

14.50 Welkomstwoord Frank Dales

14.55 Naar speelweide

15.00 Opbouw (deel) speeltoestel

15.15 Ruimte voor vragen

In de periode oktober 2008 tot en met maart 2009 is met het Pedigree Adoptieplan geld ingezameld voor de aanleg en inrichting van speelweiden bij asielen. In totaal werd hiermee ruim 138.000 euro opgehaald.

Asielen hebben vaak geen geld voor extraatjes zoals de inrichting van hondenspeelweiden. En dit terwijl een goed ingerichte speelweide een uitlaatklep is voor de asielhonden en hun welzijn kan bevorderen gedurende hun verblijf. De speelweiden zijn vooruitstrevend en uniek voor Nederland. Ze bieden mogelijkheid tot (ver)schuilen en stimuleren het spelen van honden. Voor een verantwoorde inrichting van de speelweiden bezocht de Dierenbescherming onder meer Waltham in Engeland, het internationaal erkende onderzoekscentrum naar gedrag van huisdieren.





http://www.dierenbescherming.nl

http://www.dierenbescherming.nl