Forum


28 januari 2010

Diversiteit binnen de belangenbehartiging van Ouderen, Chronisch Zieken, Gehandicapten

Kennismaking en mogelijkheden onderzoeken tot samenwerking

Doel van de bijeenkomt is wederzijdse kennismaking, het verkennen van en zoeken naar mogelijkheden tot samenwerken, en het maken van bondgenootschappen. Ongeveer 15 organisaties, zowel allochtoon als autochtoon, zullen bij deze bijeenkomst aanwezig zijn. De bijeenkomst wordt georganiseerd door PGOsupport, FORUM, NOOM en SAK.

De bijeenkomst is bedoeld voor zowel bestuurders en medewerkers van organisaties van patiënten (bijvoorbeeld chronisch zieken, GGZ-patienten), mensen met een handicap en ouderen als voor bestuurders van allochtone organisaties.

De heer Bouchaib Saadane, vicevoorzitter van het NOOM (Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten), zal de bijeenkomst voorzitten. U kunt achtergrondinformatie over uw organisatie meenemen en tijdens de bijeenkomst ter beschikking te stellen voor de deelnemers.

Programma
17.00 uur Opening en introductie door de heer Saadane 17.10 Voorbeelden van ervaringen en knelpunten vanuit mensen van allochtone afkomst Mehmet Uygun, voorzitter Stichting Allochtonen en kanker (SAK)
17.20 Verhelderende vragen
17.30 Voorbeelden van ervaringen en knelpunten vanuit mensen van autochtone afkomst. Pieter van Zanten (Stichting Contactgroep Prostaatkanker)
17.40 Verhelderende vragen
17.50 Radj Ramcharan, bestuurslid van Stichting Asha (organisatie van Hindoestaanse Surinamers in Utrecht). Ervaringen en voorbeelden van het omgaan met beperkingen en ziekte binnen de Hindoestaanse gemeenschap en de rol die religie en cultuur daarin spelen. 18.10 Verhelderende vragen
18.20 Pauze met een broodje
18.45 Discussie aan de hand van een paar stellingen 19.45 Aanknopingspunten voor samenwerking
19.45 Presentatie van conclusies door de heer Saadane, voorzitter Mogelijke vervolgafspraken.
20.00 Afsluiting

sak pgo noom

forum

Donderdag 28 januari 2010
17.00 tot 20.00 uur

locatie:
PGOsupport
Churchilllaan 11 (17^e verdieping)
Utrecht