Gemeente Westvoorne


Informatiebijeenkomst 28 januari voorontwerp bestemmingsplannen

Voorontwerp bestemmingsplan 'Dorpsgebied Rockanje' en 'Zeegebied Westvoorne'

Het Rijk en de gemeenten werken aan een vermindering van de regeldruk, onder het motto: minder regels, meer service. Westvoorne heeft als één van de speerpunten hierbij het bestemmingsplan aangemerkt. Het bestemmingsplan bepaalt immers hoe grond mag worden gebruikt en wat er mag worden gebouwd.

De vereenvoudiging van regels is inmiddels verwerkt in twee voorontwerp bestemmingsplannen. Het plan âDorpsgebied Rockanjeâ bevat het deel van Rockanje ten zuiden van de Hoogvlietlaan en de Dirk van Voornelaan. Het bestemmingsplan âZeegebied Westvoorneâ bevat het hele zeegebied van onze gemeente, inclusief de stranden en het Oostvoornse Meer.

Â

Op donderdagavond 28 januari 2010, van 19.00u tot 21.00u, wordt in de kantine van het gemeentehuis een informatiebijeenkomst gehouden voor beide bestemmingsplannen. U kunt een toelichting krijgen op de werkwijze bij de opstelling van de plannen en de ideeën achter de vereenvoudiging regelgeving. Ook wanneer u geïnteresseerd bent in de bestemming van uw eigen percelen of als u vragen hebt over de bestemmingslegging bent u van harte welkom. Tijdens de avond zullen medewerkers van de gemeente aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

Â

Beide plannen liggen tot en met 3 maart 2010 ter inzage in het kader van inspraak (de plannen zijn te downloaden via de gemeentelijke website westvoorne.nl/bestemmingsplannen, onder het kopje âoverleg en inspraakâ. Tijdens de inspraakprocedure kunt u een reactie geven op de voorontwerpen. De inspraakreacties worden meegenomen bij het opstellen van de ontwerpbestemmingsplannen. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Westvoorne. Voor het mondeling indienen van reacties kan telefonisch een afspraak worden gemaakt bij de afdeling VROM, telefoonnummer 0181 - 408 000.

Â