Gemeente Coevorden

tijdens Gedichtendag

Partners Brede School Coevorden werken samen tijdens Gedichtendag

woensdag 27 januari 2010

De partners van de nog te bouwen Brede School in de wijken Poppenhare/Lootuinen in Coevorden werken op 28 januari 2010 samen tijdens de Gedichtendag. De Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Bij iedere partner zijn activiteiten, maar ook sturen alle partners elkaar gedichten op 28 januari.

Het thema van de gedichtendag is `Over de grens'. Poëzie is voortdurend in beweging en overschrijdt daarmee regelmatig een grens. Dichters en gedichten passeren geografische grenzen, waardoor wederzijdse beïnvloeding ontstaat. Bovendien beweegt poëzie zich over de grenzen van de taal of over de grens van de kunstvorm, door relaties aan te gaan met muziek, dans, theater, beeldende kunst, architectuur of proza.

Het thema wordt door de partners van de Brede School geïnterpreteerd als `de grens is een wens om verder te gaan'. De wens is om verder invulling te geven aan de Brede school. Niet alleen op het gebied van samenzijn in één gebouw, maar ook om samen activiteiten te organiseren.

Programma
Wethouder Geert Roeles bezoekt op 28 januari de drie basisscholen die gaan samenwerken in de Brede School. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom daarbij aanwezig te zijn. Het programma ziet er als volgt uit:
* 13.30 tot 13.50 uur: Rooms-katholieke Daltonbasisschool Panta Rhei, Jan van Scorelstraat 1a, Coevorden;
* 14.00 tot 14.20 uur: Protestants-christelijke Mijndert van der Thijnenschool, Dr. Picardtlaan 5, Coevorden; * 14.30 tot 15.00 uur: Openbare basisschool Wilhelmina, Van Ewijcklaan 6-8, Coevorden.

Over de grens
Bij de openbare basisschool Wilhelmina draagt wethouder Geert Roeles zelf een gedicht voor, geschreven door Mart Brok. Ook zet hij daar Paulien Koster, medewerker van Kinderwereld, in het zonnetje. Zij schreef zelf een gedicht over de Brede School en het thema `Over de grens':

Een grens,
is een wens.
Om samen verder te gaan,
de handen in één te slaan.
Een Brede School,
een aanwinst voor je buurt of wijk.
Het geeft op de ontwikkelingskansen van het kind, een geheel andere kijk.
Ook het versterken van de sociale samenhang,
is in ieders belang.
Een plek voor jong en oud, groot en klein,
een veilige plek waar iedereen,
gewoon zichzelf kan zijn.

Brede School
Zoals het er nu naar uitziet, start in 2011 de bouw van de Brede School in de wijken Poppenhare en Lootuinen in Coevorden. De kernpartners van de Brede School zijn:
* Rooms-katholieke Daltonbasisschool Panta Rhei * Protestants-christelijke Mijndert van der Thijnenschool * Openbare Wilhelminaschool
* Expertise-centrum Promens-Care
* Peuterspeelzaal Pinokkio
* Kinderwereld
* Stichting Welzijn 2000
* Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden

Naast deze kernpartners hebben ook de Turnvereniging Coevorden, GGD Jeugdgezondheidszorg, Icare Jeugdgezondheidszorg en Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden aangegeven interesse te hebben zich aan te sluiten.

Kijk voor meer informatie op: www.bredeschoolcoevorden.nl.