Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 28-01-2010

Zuilentelefoon in navolging van overlasttelefoon

UTRECHT - Vanaf woensdag 27 januari kunnen bewoners van de wijk Zuilen rechtstreeks contact krijgen met agenten die op dat moment surveilleren in de wijk. Daartoe is de Zuilentelefoon in gebruik gesteld. De Zuilentelefoon is een variant van de overlasttelefoon in Ondiep en de Overvechttelefoon.

Op dit moment zijn veertien bewoners geselecteerd die het nummer hebben gekregen van de Zuilentelefoon. Zij wonen in de omgeving van zogenoemde hotspots in de wijk Zuilen. Zeven dagen per week is van
15.00 tot 23.00 uur een politieauto beschikbaar die de meldingen van aangesloten bewoners in behandeling kan nemen.

De ervaring leert dat bewoners het fijn vinden om direct contact op te kunnen nemen, zonder tussenkomst van een telefooncentrale. Nieuw is dat de politie zelf ook contact opneemt. Bijvoorbeeld om te vertellen over gerichte acties in de buurt van een hotspot of om gerichte vragen te stellen.

Aanrijding auto in de sloot

UTRECHT Op de Rijksweg A2 vond in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 januari een aanrijding plaats waarbij een auto in de sloot belandde.

Rond 00.30 uur kreeg de politie een melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op de Rijksweg A2. Ter plaatse bleek dat een 52-jarige vrouw uit Woerden door onbekende oorzaak de macht over haar stuur was verloren. De auto was in een slip geraakt en tegen de vangrail aan gebotst. Hierdoor sloeg de auto een aantal malen over de kop en belandde in een sloot.

De vrouw moest door de brandweer bevrijd worden en werd met onbekend letsel naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Jongens proberen bromfiets te stelen

UTRECHT Op de Tibedreef vond in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 januari een poging diefstal van een bromfiets plaats.

Een getuige belde omstreeks 03.10 uur naar de politie omdat hij zag dat twee jongens op de Tiberdreef bezig waren met het openbreken van een scooter. De getuige had het idee dat de jongens de bromfiets wilde stelen. Agenten gingen ter plaatse maar troffen de verdachten niet meer aan. Wel werd de opengebroken bromfiets aangetroffen. Deze werd in beslag genomen en voor onderzoek meegenomen naar het bureau.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag vijf personen aangehouden omdat zij betrokken waren bij een woningbraak op de Van Eysingalaan.

Agenten kregen omstreeks 13.30 uur een melding om naar een huis aan de Van Eysingalaan te gaan. Hier waren verdachten overlopen tijdens het inbreken. Ter plaatse zagen agenten dat een jongen via de balkons probeerde te vluchten. Ook kwam een andere jongen uit het portiek rennen. Om uit handen van de politie te blijven probeerde deze jongen bij meerdere woningen aan te bellen om zo onderdak te krijgen.

De agenten zetten de achtervolging in en konden de twee inbrekers aanhouden. Bij het huis stonden nog drie personen die bij het zien van de politie ook de benen namen. In totaal hield de politie vijf verdachten in de leeftijd van 13 tot 24 jaar, allen uit Utrecht, aan. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Speciale bestelauto gestolen

UTRECHT De politie is op zoek naar getuige(n) van de diefstal van een speciale bestelauto waarmee een gehandicapt kind vervoerd moet worden.

Woensdagavond werd op de Prof. Ritzema Boslaan een diefstal van een speciale bestelbus gepleegd. De auto werd tussen 20.00 en 22.30 uur weggehaald bij de woning. Het betreft een VW Transporter, grijs van kleur met het kenteken 27-VPX-5. De eigenaar is extra gedupeerd omdat de bestelauto gebruikt wordt voor het vervoer van een gehandicapt kind. Heeft u informatie over de diefstal of weet u waar de bestelbus is, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Man aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij een vrouw tegen haar wil vasthield.

Omstreeks 18.25 uur kreeg de politie een melding dat een man een vrouw op de Orinocodreef tegen haar wil vasthield in een woning. Agenten gingen ter plaatse en spraken de 22-jarige man uit Utrecht aan. De man wilde niets met de agenten te maken hebben en gaf aan dat de vrouw niet weg mocht. Op het moment dat één van de agenten naar binnen wilde, ontstond een worsteling met de 22-jarige man. Hierbij vielen klappen over en weer en werd met pepperspray geprobeerd de verdachte onder controle te krijgen.

De verdachte zag op een gegeven moment kans weg te rennen. Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse. Na een korte achtervolging kon de Utrechter worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.