Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht, 28-01-2010

Geen beroving MP4

WILNIS De politie heeft het onderzoek naar het incident op het veld van een sportvereniging aan de Pieter Joostenlaan, gestaakt.

Maandag 25 januari zouden twee jongens spelende kinderen gedwongen hebben hun zakken te leeg te maken. De jongens zouden er vervolgens met een MP4-speler vandoor zijn gegaan. De ouders van het kind dat aangifte heeft gedaan, hebben zich donderdag 27 januari gemeld bij de politie om te vertellen dat het incident niet heeft plaatsgevonden. Het kind was zijn MP4 speler kwijtgeraakt en had in paniek de beroving verzonnen.

Autokrakers

KAMERIK Twee autokrakers wisten in de vroege ochtend van donderdag 28 januari te ontkomen. Agenten namen een auto in beslag.

Rond 04.10 uur kreeg de politie de melding dat een rode Volkswagen Golf verdacht zou rondrijden in de omgeving van De Deel. Nog geen minuut later kwam de melding binnen dat er een autokraak op de Berkenlaan gaande was. Agenten die al onderweg waren, gingen daar met spoed heen en zagen nog net twee mannen via een grasstrook ervandoor gaan. Meerdere agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, waarbij in tuinen, onder autos en in klikos werd gezocht. Daarbij werden de verdachten niet aangetroffen. Zij hadden inderdaad in een auto ingebroken en de ingebouwde navigatie al gedeeltelijk losgehaald, maar waren daar nog niet in geslaagd.

Bij het onderzoek naar de verdachten troffen agenten de rode Volkswagen Golf op de Beukenlaan aan. De auto bleek niet te zijn afgesloten en de sleutel zat nog in het contactslot. Dit in combinatie met de eerste melding deed de agenten besluiten de auto voor nader onderzoek in beslag te nemen.

Rond 06.00 uur werd gemeld dat op de Burgemeester Reijerslaan twee mannen bij het passeren van een auto wegdoken in een tuin. Bij onderzoek in de omgeving troffen agenten de verdachten niet meer aan. De eigenaar van de auto waarin daadwerkelijk was ingebroken, een 84-jarige man uit Kamerik, deed aangifte van de autokraak. De politie zet het onderzoek voort.