Gemeente Beverwijk


Wijkuitvoeringprogramma's Kuenenplein-Plantage, SOMA, Oosterwijk-Zwaansmeer en Meerestein vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft de wijkuitvoeringprogramma's 2010 voor de wijken Kuenenplein-Plantage, SOMA, Oosterwijk-Zwaansmeer en Meerestein vastgesteld. In het wijkuitvoeringsprogramma staat informatie over projecten en activiteiten in de wijk. Het gaat om informatie van zowel de partners van Wijkgericht Werken Beverwijk als initiatieven van burgers. De wijkuitvoeringprogramma's worden alleen voor die wijken gemaakt waar veel veranderingen plaatsvinden. Voor een goede gezamenlijke benadering is met informatie uit de leefbaarheidsmonitor, het wijkcoördinatieteam en de wijkgroepen een knelpuntenanalyse gemaakt en zijn concrete acties benoemd.

Zo staat in het Wijkuitvoeringsprogramma van Kuenenplein - Plantage dat de gemeente dit jaar Streetrulez laat terugkomen op Johan Cruijff Court op de Huiderlaan. Er worden ook drie voetbaltoernooien georganiseerd waaronder één Gehandicaptentoernooi. Verder heeft Pré Wonen in het voorjaar een schoonmaakactie van de portieken en de buitenruimte gepland voor de straten Borneostraat, Celebesstraat, Sumatrastraat, Javastraat, Schuurmanstraat en Laan van Kanaän. Hiermee wil Wijkgericht Werken Beverwijk zich inspannen om de leefbaarheid in de wijk nog beter te maken. Ook staat er in het wijkuitvoeringsprogramma Meerestein een schoonmaakactie opgenomen. In verschillenden delen van de wijk wordt op meerdere momenten extra aandacht besteed aan de leefbaarheid van de buitenruimte.

Wijkgericht Werken
Het wijkuitvoeringsprogramma is een product van Wijkgericht Werken van de gemeente Beverwijk. Wijkgericht Werken is een manier van werken die als doel heeft het handhaven en zonodig verbeteren van de leefbaarheid in de wijken. Dit doen we samen met betrokken bewoners uit de wijk door middel van onder andere wijkgroepen. Samen met deze betrokken bewoners, werken de partners van Wijkgericht Werken van de gemeente Beverwijk (politie, wooncorporaties Pré Wonen en WOONopMAAT, Stichting Welzijn Beverwijk, Viva Zorggroep, ReinUnie en gemeente) aan de leefomgeving.

Meer informatie
De wijkuitvoeringprogramma's zijn bij de balies van de wooncorporaties Pré Wonen en WOONopMAAT, Viva Zorggroep, Stichting Welzijn Beverwijk, het stadskantoor Beverwijk en de bibliotheek.