Gemeente Lopik

Raad verleent medewerking aan bouw twee woningen Polsbroek

De gemeenteraad heeft besloten onder voorwaarden in principe medewerking te verlenen aan de bouw van twee woningen op het perceel gelegen naast Dorp 1 in Polsbroek.

De heer J. Schouten uit Polsbroek is al jaren bezig twee (senioren)woningen te realiseren naast de woning Dorp 1 in Polsbroek. De percelen hebben een agrarische bestemming op grond van het geldende bestemmingsplan. Tot nu toe heeft de gemeente Lopik geen medewerking aan het plan toegezegd, omdat het perceel in de invloedsfeer ligt van het agrarische bedrijf Slangenweg 1 in de gemeente Vlist. De afstand is kleiner dan 100 meter en dat is een belemmering vanwege milieuwetgeving.

De gemeente Vlist heeft een concept geurbeleid opgesteld, waarin de afstand tussen agrarische bedrijven en bebouwde kom wordt verkleind tot 50 meter, net als in de gemeente Lopik al gebruikelijk is. Als het geurbeleid door de gemeente-raad van Vlist naar verwachting in februari 2010 zal worden vastgesteld, zijn er milieutechnisch geen bezwaren meer.

De gemeenteraad heeft daarom besloten in principe medewerking te verlenen aan de bouw van twee woningen op de percelen kadastraal bekend gemeente Lopik, sectie D, nummers 62 en 63. Voorwaarden hierbij zijn dat de gemeenteraad van Vlist het geurbeleid conform het concept vaststelt, de kosten voor het opstellen van het bestemmingsplan voor rekening komen van de aanvrager, evenals de ambtelijke kosten, de eventueel te vergoeden planschade en de kosten voor aanpassing van de weg en aanleg riolering.