Gemeente Den Haag


Uitspraken van Martin Luther King verlichten het Spuiplein

Gemeente Den Haag

* Gepubliceerd: 28 januari 2010

* Laatste wijziging: 28 januari 2010

Op 29 januari start een bijzonder kunstproject op het Spuiplein: 4 weken lang worden uitspraken van Martin Luther King op de gebouwen rondom het Spuiplein geprojecteerd met laserstralen. De uitspraken zijn dagelijks van 17.30 tot 00.30 uur te zien tot en met 26 februari.

King Center in Den Haag

De gemeente heeft gekozen voor de uitspraken van Martin Luther King, omdat dit voorjaar het Europese King Center in Den Haag gevestigd zal worden. Op 18 januari hebben het King Center in Atlanta en wethouder Frits Huffnagel hiervoor een gezamenlijke intentieverklaring ondertekend.

I have a dream

Eén van de uitspraken van Martin Luther King die worden vertoond is natuurlijk "I have a dream" ("I have a Dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character.")

Ontwerp van Reier Pos

Het ontwerp voor het laserproject is gemaakt door lichtontwerper Reier Pos, in opdracht van de Stichting Spuiplein en de Gemeente Den Haag. De projectie is een vervolg op eerdere laserprojecten in 2007/2008 en 2008/2009. Lichtontwerper Reier Pos is de afgelopen jaren betrokken geweest bij diverse producties en gezelschappen zoals het Nationaal toneel, RO Theater en het Amsterdamse Bos.