Groenlinks Utrecht


Taart voor Al Amal

Donderdag 28 January 2010, 00:22u - Rob Schaap

Vanaf donderdag gaat GroenLinks Utrecht langs bij diverse maatschappelijke organisaties om vrijwilligers en medewerkers een overheerlijke taart te overhandigen. "Het werk dat vrijwilligers in de stad doen is van onschatbare waarde.", aldus fractievoorzitter Marry Mos. "We hebben enorme waardering voor mensen die zich inzetten voor de maatschappij. Daarom trakteren we taarten."

Onlangs zijn diverse organisaties geconfronteerd met de effecten van de bezuinigingen van het college. Zo wordt er ernstig gekort op de ondersteuning van vrijwilligers. Sommige stichtingen moeten zelfs hun aanbod bijstellen. Marry Mos:"We laten niet alleen zien dat we, in tegenstelling tot het college, de toegevoegde waarde van vrijwilligerswerk inzien voor de stad en de mensen zelf. Ook willen we de bezuinigingen op welzijn en groen terugdraaien, als we na 3 maart in het college zitten."

Aanstaande donderdag zal fractievoorzitter Marry Mos om half tien de eerste GroenLinks taart aanbieden aan de medewerkers van alle Milieupunten, op Milieupunt Zuid, Briljantlaan 101 te Utrecht. U bent van harte uitgenodigd om bij de overhandiging aanwezig te zijn.

Later op de dag, rond 14:15 uur, wordt stichting Al Amal bezocht. In totaal worden tien taarten uitgedeeld aan verschillende organisaties en stichtingen. Tot en met 16 februari worden er taarten uitgedeeld.