Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Aanhoudingen bij actie in kraakpand Zetten

Publicatiedatum: 28-1-2010 11:01:13

ZETTEN - Bij een actie in een kraakpand aan de Hoofdstraat in Zetten heeft de politie woensdag 27 januari acht aanhoudingen verricht. Het gaat om twee meisjes van 16 en 17 en een 18-jarige jongen, allen uit Zetten; een 14-jarige jongen, een 22-jarige man en een 23-jarige vrouw en een 48-jarige man, allen uit Herveld en een 16-jarige jongen uit Hemmen. Zij worden onder meer verdacht van in bezit hebben van- en/of handel in verdovende middelen. Door de gemeente Overbetuwe is het pand verzegeld.

De politie besloot op te treden nadat informatie was binnengekomen dat er door de bewoners van het pand gehandeld zou worden in verdovende middelen. Bij onderzoek in het pand stuitten agenten op onder meer enkele hoeveelheden vermoedelijk wiet, hennep, die in beslag zijn genomen. De aangehouden verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten.

Tegengaan van overlast
Op basis van de Gemeentewet en van de Opiumwet besloot de burgemeester van gemeente Overbetuwe het bewuste pand te verzegelen met als doel overlast in de toekomst tegen te gaan. Openbare orde en veiligheid zijn prioriteiten voor de gemeente. Vandaar ook het verzoek van de gemeente aan de politie om dit probleem samen aan te pakken. De politie sluit overigens meerder aanhoudingen niet uit. (062724)

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Gemeente Overbetuwe en de politie Gelderland-Midden. Voor nadere informatie:

Gemeente Overbetuwe, Team Communicatie,
Karin van Reekum,
Telefoon: 0481- 362 254

Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---