Keller en Bruynzeel kiezen voor groei en samenwerking

28/01/2010 10:54

Bruynzeel Keukens

Roosendaal / Bergen op Zoom, 28 januari 2010 Bruynzeel Keukens (Bruynzeel) en Keller Keukens (Keller) hebben overeenstemming bereikt over een verregaande samenwerking van beide bedrijven. Hiertoe heeft de houdstermaatschappij van Bruynzeel de aandelen van Keller overgenomen. Hiermee ontstaat een van de grootste keukenbedrijven binnen Europa. Door bundeling van de krachten van deze twee gerenommeerde ondernemingen is een zeer solide basis gelegd voor uitbreiding van de activiteiten, niet alleen in Nederland maar ook binnen Europa. Beide bedrijven zullen zelfstandig en onafhankelijk hun eigen beleid blijven voeren.

Willem Keller (directeur Keller): "Ik ben zeer verheugd over deze verregaande vorm van samenwerking. Het biedt een compleet nieuw perspectief". Anton Sanders (CEO van Bruynzeel) geeft aan "van de kracht van deze combinatie overtuigd te zijn".

Keller

Keller is een keukenproducent die in 2009 een omzet realiseerde van ca. euro 45 miljoen. Het heeft 230 medewerkers in dienst. Het bedrijf, dat opgericht is in 1935, heeft een brede collectie tot aan prachtige designkeukens toe. Keller verkoopt haar producten aan een netwerk van 75 zelfstandige keukenspeciaalzaken (dealers), zakelijke afnemers zoals beleggers en woningcorporaties alsmede aan 75 dealers in Engeland.

Bruynzeel

Bruynzeel (sinds 1897) is een keukenbedrijf dat in 2009 een omzet realiseerde van ca. euro 165 miljoen. Bruynzeel heeft 750 medewerkers in dienst. Het bedrijf verkoopt haar keukens aan zakelijke afnemers in België en Nederland. Daarnaast beschikt Bruynzeel over een 60-tal filialen in België en Nederland waar keukens direct aan consumenten worden verkocht.

Personeel

De verwachting bestaat dat het samengaan van Bruynzeel en Keller geen gevolgen heeft voor de werkgelegenheid van beide ondernemingen.

Ambitie

De samenwerking tussen beide keukenbedrijven creëert een onderneming die niet alleen in Nederland maar ook in Europa een vooraanstaande rol in de keukenbranche ambieert. Naast te behalen schaalvoordelen zal ook van elkaars aanvullende productiemogelijkheden alsmede ontwerp-, en ontwikkelafdelingen gebruik gemaakt worden. Voorts zijn synergievoordelen te verwachten uit inkoop, ICT, het delen van ontwikkelingskosten in nieuwe productiemethoden en processen.

De krachtenbundeling van Bruynzeel en Keller stelt beide bedrijven in staat zich verder te ontwikkelen, de concurrentiekracht te vergroten en verder te groeien in een grootschaliger wordende Europese keukenmarkt. Ieder echter met de voor hen zo specifieke marktbenaderingen en verkoopstrategieën.





http://www.bruynzeel.com