Gemeente Bolsward


Nieuws
28-01-10

Bolsward Millenium Gemeente!

De gemeente Bolsward heeft zich afgelopen jaar aangemeld als Millenniumgemeente. Een millenniumgemeente streeft ernaar om wereldwijde armoede te bestrijden. Daarbij gaat het om zaken als bestrijding van honger in de wereld, het recht op onderwijs voor iedereen en gelijke rechten voor mannen en vrouwen. In de gemeente Bolsward zijn al vele initiatieven die zich inzetten voor mensenrechten, milieu en duurzaamheid.

Afgelopen jaar hebben deze lokale initiatieven met elkaar gesproken over hoe zij invulling willen geven aan de acht millenniumdoelen, welke in 2000 zijn vastgesteld door de Verenigde Naties. Deze werkwijze is vastgelegd in de routekaart Millenniumdoelen Bolsward, welke de raad op 26 januari heeft vastgesteld.

Fair-trade, ontwikkelingshulp en duurzaam ondernemen

De Milleniumdoelen leven in Bolsward. Vele lokale initiatieven zetten zich in voor een betere wereld, zoals World Servants, Unicef, Amnesty International en St. Bolsward Sigoti. Het Marne College verkoopt fair-trade producten in de kantine en ook de Miljeu Wurkgroep Bolsward maakt zich hard voor eerlijke producten.

De gemeente Bolsward gaat lokale initiatieven ondersteunen bij hun activiteiten. Tevens is het streven van de gemeente Bolsward om inwoners bewust te maken van de wereldwijde armoede en de mogelijkheid om zelf een steentje bij te dragen.